pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ekmek Hamurundan Pide

Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak için zamanınız yoksa bu pide tarifini yapabilirsiniz. Fast food olarak adlandırılan yemeklere göre çok fazla artısı var. En önemlisi evde kendiniz yapacağınız için daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca tarifte verilen kıyma yerine isteğinize göre peynir yada daha farklı iç malzemeleri kullanarak farklı lezzetler elde etmeniz mümkündür. Başka bir deyişle elinizde değişik bir tarif olacaktır. Kısa zamanda yapılabilen tarifler arasında arşivleyebilirsiniz. Şimdi tarifin yapımına geçelim, önce yapılış için gerekli olan malzemeleri, sonrada pidenin yapılış şeklini vereceğiz.
 
Gerekli gereken malzemeler 6 mini pide amaçlı: 
  • 1 tane ekmek hamuru 
  • 200 gram kadar kıyma 
  • 2 yeşil/kırmızı biber (isteğinize göre)
  • 2-3 domates rendesi 
  • Bir tutam maydanoz 
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber 
Üzerine sürmek için: 
  • Bir yumurta sarısıyla 2 kaşık zeytinyağı karışımı 
Kıymayı küçük bir tencereye koyun, kaşıkla karıştırarak belli bir süre kavurun ki top top olmasın. Sonrasında içerisine doğranmış biberleri (arzu ederseniz kuru soğanı) ekleyin, belli bir süre daha kavurun.
Ekmek Hamurundan Pide

Domates rendesi ve baharatları da ekleyip kıymalar pişene civarı ateşte tutun. Fırından aldığınız hazır duruma gelmiş olan ekmek hamurunu belli bir süre un serptiğiniz tezgahta 6 parçaya ayırın. İster elinizle, arzu eder merdane sayesinde bu parçalara dilediğiniz tarzı verip, aralarına bolca kıymalı harç koyup iyi bir biçimde kapatın ki iç malzeme dökülmesin. Pidelerin üst kısmına zeytinyağıyla karıştırdığınız yumurta sarısını da sürüp, 180 derecede önceden ısıtılmış olan fırında tahmini olarak 25-30 dk kadar pişirin. 

Not: İsterseniz pideler fırından çıkar çıkmaz üzerlerine tereyağ sürebilirsiniz. İsterseniz fırına koymadan öncesinde üzerilerine çörek otu ve susam serpebilirsiniz bu şekilde pideler daha güzel bir görünüşe sahip olacaktır. Daha narin pideler isterseniz, fırından çıktıktan ardından üzerilerine elinizle azıcık su serpip, üzerini bir mutfak beziyle örtüp, 5-10 dk bekleyin. (Bu şekilde hazırlanan pidelerin üstünde ne yağ var, ne su var ). Bir birey amaçlı 2 tanesi yeterlidir, 3 tanesi çok fazla miktarda doyurucu oluyor, nasıl olsa 3 tanesi 1/2 ekmek yemiş olmak anlamına gelir. Benim düşünceme göre bu pidelere peynir ve sebzeli içler daha fazla miktarda ve daha çok yakışıyor, ama yine de kendi damak zevkinizi ön planda tutmalısınız aklınızda olsun. Pideler hazırdır, afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 10:09:07

Ekmek Hamurundan Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ekmek Hamurundan Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017