pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafından oldukça sevilir. 

Etli pide hamuru için gereken malzemeler:

Hamuru için malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt (özellikle sulu kısmından)
  • 40 gram yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 6 bardak kadar un
Etli pide için gereken malzemeler:
  • 500 gram çok küçük doğranmış kuşbaşı et
  • 100 gram kadar kuyruk yağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 2 tane domates 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Etli pide hamurunun yapılışı:

Öncelikle hamuru yaparak başlıyoruz ki dinlenip mayalanabilsin.
Etli Pide Hamuru

Bir kabın içine maya, şeker ve ılık suyu karıştırarak mayanın aktif hale gelmesi için bekliyoruz daha sonra yoğurt, zeytinyağı, un ve tuzu karıştırarak bir hamur tutalım. Hamurumuzun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bez ile örtelim ve dinlenmeye bırakalım. İç harcımız için küçük doğranmış kuşbaşı eti ve kuyruk yağını yine çok küçük doğranmış soğan, yeşil biber ve domates ile karıştırıp içine pul biber, tuz, karabiber ve biber salçası ile iyice harmanlıyoruz. Dinlendirip mayalandırdığımız hamurumuzdan bezeler ayırıp, bezeleri pide şeklinde açıyoruz. Hamurun kalınlığına dikkat edelim ne çok ince ne de çok kalın olmamalıdır. Açtığımız hamurların içine hazırladığımız iç harçtan koyup yayalım ve hamurun kenarlarını içe doğru kapatalım. Pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırına yağlı kağıt serdiğimiz tepsiler ile koyalım ve 220 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişirelim. Fırından çıkan pidelerin kenarlarına tereyağ sürerseniz lezzeti daha da arttırmış olursunuz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 24.12.2016 11:27:06

Etli Pide Hamuru Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Etli Pide Hamuru"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017