pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu durumun en büyük nedeni tabi ki ülkemizin batı bölgelerinde pide fırınlarının az bulunması ve bazen bulunmamasıdır. Oldukça yaygın olarak tüketilen evde kıymalı pideyi, sizlerde çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Böylece bir pide fırınına ihtiyacınız olmadan kolay bir şekilde pidenizi kendiniz yapacaksınız. Her ne kadar kişiyi uğraştırıcı bir tarif olsa bile aslında bu mükemmel lezzeti tatmanız için değecek bir durumdur. Evde kıymalı pide yapılışında aslında hem hamur için malzemeler gerekir hem de kişinin pide içerisinde kullanacağı kıymalı harç için malzemeler gerekir. Bu durumun yanı sıra belirtmek isterim ki eğer evde yapacağınız kıymalı pide sayısının az olmasını isterseniz malzeme miktarını azaltabilirsiniz.  

Malzemeler: 
  • 1,5 çay bardağı ılık su,
  • Bir paket maya, 
  • İki tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir buçuk çay bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı un
Kıymalı iç malzemeleri 
  • Bir kilo gram kadar kıyma,
  • İki adet soğan,
  • İki adet sivri biber,
  • Bir kaşık pul biber ve bir miktar toz biber
  • Damak tadınıza göre bir miktar tuz
  • Bir buçuk yemek kaşığı domates salçası,
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet domates
Evde kıymalı pide nasıl yapılır?

Öncelikle kıymalı pidenin içerisinde kullanılacak olan iç harcı yaparsanız sizler hamur yoğururken kıymalı harç dinlenecektir. Bu sayede kıymalı pideden çok daha lezzet elde edebilirsiniz.
Evde Kıymalı Pide

Bu iç malzemeyi hazırlarken domatesleri, soğanları, biberleri ayrı ayrı robottan geçirin. Eğer robotunuz yok ise bu durumda isterseniz ince ince manuel olarak doğrayabilirsiniz. Böylesi tabi ki lezzet açısından çok daha sağlıklıdır. Bu işlemde maydanozları kesinlikle bıçak ile doğramanız gerekecektir. Aksi durumda maydanoz suyu çok büyük renk verecektir. Robota çektiğiniz ya da iyice doğradığınız malzemeleri baharatları da kullanarak etlerle birlikte karıştırırsanız iç harcınız tamamlanmış olacaktır.

Bir diğer aşamada ise artık hamur yoğurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle geniş bir yoğurma kabı içerisine maya ile şekeri koyarak üzerine bir miktar su ekleyin. Bol bol karıştırarak mayanın erimesini ve şeker ile karışmasını sağlayın. Birkaç dakika bekleyerek mayanın biraz kabarmasını sağlayın. Bu süre geçtikten sonra malzemelerde hamur için ayırdığımız ürünleri ekleyerek hamur kıvamı alana kadar bol bol yoğurun. Yoğurma işleminin yeterli olmasına çok dikkat etmelisiniz. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamuru da dinlenmeye bırakın.

İşte insanların, evde kıymalı pide yapılışı sırasında en çok zorlandığı aşama bu kısımdır. Bu aşamada kıymalı pidenin yapılışı sırasında açma işlemini yapacaksınız. Önce bir kabın içerisine biraz un serpiştirin ve hamurdan bezeler yaparak kaba dizin. Kab olarak bir fırın tepsisi seçebilirsiniz. Daha sonra bu bezeleri uzunlamasına olacak şekilde elinizle açın. Bir pide boyutuna gelen hamurun tam ortasında bir miktar kıymalı iç koyarak iyice tutması için bastırın. Bu sırada fırınınızı  250 dereceye ayarlayın ve önceden ısınmasını sağlayın. Son olarak pidelerin kenarlarını harcın dökülmemesi için katlayın ve tepsi ile fırına atın. Piştikten sonra ister dilimleyerek ister büyük parçalar halında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 10:37:25

Evde Kıymalı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Evde Kıymalı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Sucuklu Peynirli Pide

Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman ramazan ayıdır. Ramazanın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017