pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ispanaklı Pide

Ispanaklı Pide, Pidenin genellikle kaşar ya da et çeşitleri ile yapıldığı bilinmektedir. Sebzeli pide çeşitlerinden olan ıspanaklı pide ise özellikle vejetaryen olanların ya da damak tadı konusunda sebzeyi tercih eden kişilerin mutlaka denemesi gereken bir pide çeşididir. Ispanaklı pide özellikle de zeytinyağı ve limon ile tüketildiğinde tabiri caizse tadına doyum olmamaktadır. Demir yönünden de zengin olan ıspanaklı pidenin diğer et ürünleri ile ya da kaşarla hazırlanan pide çeşitlerine göre avantajlarından biri de soğuk olarak tüketildiğinde de lezzetinden bir şey eksilmemesidir.  Bu yazımda sizler için ıspanaklı pide tarifini yazdım. Yapılışı çok basit, tadı ise oldukça lezzetli olan bu tarifi umarım beğenirsiniz. Kolay gelsin…

Ispanaklı Pide İçin Gerekli Olan Malzemeler;

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Göz kararı su

Ispanaklı Pidenin İç Malzemesi İçin;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Göz kararı zeytinyağı
  • Göz kararı tuz
  • İsteğe göre peynir ve acı pul biber

Ispanaklı Pidenin Üzeri İçin;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Sıvı yağ ya da isteğe göre tereyağı

Ispanaklı Pidenin Yapılışı: Ispanaklı pideyi yapmak için ilk olarak, bir adet orta boy kuru soğan alınır ve soyulup yıkandıktan sonra, ince olacak şekilde küp küp doğranır.

Ispanaklı Pide

Ispanaklar da ayıklanıp güzelce yıkanır ve ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde doğranır. Orta boy bir tencerenin içine göz kararı zeytinyağı koyulur ve soğanlar pembeleşene dek bu yağda kavrulur. Soğanlar pembeleşince, tencereye yıkanıp doğranmış olan ıspanaklar ile göz kararı tuz eklenir. Ispanaklar ölünceye dek ara ara karıştırılarak pişirme işlemine devam eldir ve ocağın altı kapatılıp, hazır olan pidenin iç malzemesi soğumaya bırakılır. Pidenin hamurunu hazırlamak için, derin ve geniş bir kabın içine 4 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve 1 paket kabartma tozu koyulup, azar azar su eklenerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene dek yoğrulur. Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar elde edilir. Her parça tek tek alınıp, oval şekilde açıldıktan sonra içlerine ıspanaklı iç malzemesinden koyulur. İç malzemesinin açılan hamurun her yerine eşit olarak yayılmasına dikkat etmek gerekmektedir. Daha sonra, hamurların kenar kısımları iç tarafa doğru kıvrılır ve bastırılıp, pide şeklini alması sağlanır. Küçük bir kâseye göz kararı sıvı yağ ve ayrı bir kâseye de 1 adet yumurtanın sarısı koyulur. Pide hamurunun kenar kısımlarına ilk olarak sıvı yağ, daha sonra ise yumurta sarısı sürülüp, pişmeye hazır olan ıspanaklı pideler fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirilip, sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 10:37:38

Ispanaklı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ispanaklı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017