pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kaşarlı Kuşbaşılı Pide

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide hem et hem de peyniri bir arada barındıran oldukça lezzetli bir pide çeşididir. Pide çeşitleri Türk mutfağının sevilen yemekleridir ve küçük büyük bir çok insan tarafından sevilerek tüketilir. 

Kuşbaşılı Kaşarlı pide için gereken malzemeler:

Hamur için 
  • 1.5 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık süt 
  • 1.5 çay zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurtanın akı
  • 5 su bardağı un 
  • 1 paket yaş mayanın 1/3 kadarı
İç harcı için 
  • 500 gram küçük küçük doğranmış kuşbaşı et
  • 3 tane domates 
  • 3 tane sivri biber (
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Tuz 
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
  • Üzeri için yumurta sarısı
Kaşarlı Kuşbaşılı pidenin yapılışı:

Öncelikle hamuru hazırlayalım ki iç malzemesini hazırlarken mayalanmaya başlasın. Hamur için ılınmış sütün içine yaş mayayı ekleyerek eritin. Eridikten sonra yoğurt, zeytinyağı ve yumurta akını karıştırın, toz şekeri de koyarak yaş mayanın tepkimeye başlamasına fırsat verelim daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
Kaşarlı Kuşbaşılı Pide

Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım ve bir kabın içine koyup üzerini ıslak bir bez ile örterek mayalanması için dinlendirelim. Diğer tarafta minik doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun, rengi dönen etlerin üzerine sıçandişi doğranmış soğanları ve yeşil biberleri ilave edelim. Soğan ve yeşil biberler kavrulunca küp doğranmış domatesleri üzerine ekleyelim. Domatesler suyunu çekene kadar pişirelim üzerine tuz, karabiber, pulbiberi ekleyip altını kapatalım. İç harcımız hazır, bu harcı soğumaya bırakalım. Diğer tarafta mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıp bu bezeleri uzunlamasına pide şekline getirecek şekilde açalım. Hamur ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır ki içine koyulacak harcı taşıyabilsin. Soğuyan iç harçtan pide hamurunun üzerine yayalım ve kenar kısımlarını iç tarafa doğru kapatalım. Hamurun üzerine yumurta sarısını sürerek yağlı kağıt koyulmuş tepsiye koyarak 180 derecede pişirin Hamur tam olarak pişmeden önce tepsiyi dışarı alıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek üstü kızarana kadar pişirmeye devam edelim. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016 15:30:21

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kaşarlı Kuşbaşılı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017