pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kavurmalı Pide

Kavurmalı pide: Herkesin çok sevdiği hamur işidir. Çok lezzetli ve harika bir lezzettir. Sofraların baş tacıdır. Hem tadı hem de görselliği çok güzel oluyor. İnsanların önce gözüne sonra midesine hitap ediyor. Özellikle ramazan aylarında davetlerde çok tüketiliyor. Pidenin bir çok çeşidi yapılıyor. Kavurmalısı, peynirlisi ve kıymalısı oluyor. Kavurmalı pide içindeki yumuşacık etiyle daha çok lezzetli oluyor. Özellikle de çocukların çok hoşuna gidiyor. Pidelerin yanına ayran çok güzel gidiyor.

Kavurmalı pidenin malzemeleri:
  • 1 Su bardağı ılık su
  • 1 Su bardağı ılık süt
  • 4 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Tane yumurta
  • 1 Yemek kaşığı toz şeker
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Paket yaş maya( 50 gr)
  • 1 Su bardağı kepekli un
  • Aldığı kadar beyaz un
Kavurmalı pidenin içi ve üzeri için malzemeler:
  • Kavurma ( evde kendinizin yaptığı kavurma ile yapabilirsiniz )
  • Kaşar peyniri
  • Bir tane yumurta

Kavurmalı pidenin yapılışı:
Öncelikle bir kabın içine yaş mayayı, ılık suyun yarısını ve toz şekeri koyalım ve çırpma teli ile maya ufalanıp eriyene kadar karıştıralım. Sonra erittiğimiz maya ile yaptığımız karışımı bir kenarda bekletelim.
Kavurmalı Pide

Ama kabın üzerini havlu ile örtelim mayanın köpürmesi ve kabarmasını bekleyelim. 15 dakika yeterlidir. Daha sonra köpürüp kabaran mayanın içine yumurtayı ilave edelim ve yumurta dağılana kadar çırpalım. Üzerine zeytin yağını ilave edip çırpalım. Daha sonra kalan ılık suyu, ılık sütü, tuzu ve kepekli unu ilave edip çırpmaya devam edelim. Son olarak azar azar unu ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatalım ve hamur iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim.

Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölelim ve böldüğümüz her parçayı merdane ile oval şekilde açalım. Hamurun ortasına uzunlamasına kavurma yerleştirelim ve kenarlarını içe doğru kapatalım. Orta kısmı açık kalan pidelerin kapattığımız her kısımlarını elimizle hafifçe bastıralım. Yaptığımız pideleri yağlı kağıt serili bir tepsiye yerleştirelim. Daha sonra tepsiye yerleştirdiğimiz pideleri 30 dakika dinlendirelim. Bir adet yumurtayı tel çırpıcı ile çırpalım ve pidelerin üzerine fırça ile sürelim. Yaptığımız pidelerin kavurmanın üzerine bolca kaşar peyniri serpelim. Önceden ısıtılmış 225 derecede fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Kavurmalı pideleri sıcak sıcak servis yapalım.
Not: 4 adet pide çıkıyor.
Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 12:13:52

Kavurmalı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kavurmalı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017