pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kır Pidesi

Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide türüdür. Birçok pide çeşidi arasında yükseklere günümüzde ülkemizde son derece yaygın olarak hem Doğuda hem de Batıda çok yaygın olarak yapılan bir yiyecektir. Çok eski zamanlarda sac üzerinde yapılan bu pide türü günümüzde hem sac ile hem ev fırınları ile hem de taş fırınlarda yapılır. Son derece etkin bir şekilde insanların sevdiği yiyecekler arasında bulunan kır pidesini bugün, şehir içerisinde bulunan tüm pidecilerde bulmak mümkündür. dışarıda satılan kır pidelerinin fiyatı diğer pidelere göre biraz daha ucuzdur. Bu nedenle birçok kişi kır pidesini direk olarak hazır bir şekilde alarak tüketir. Fakat belirmek isterim ki piyasada bulunan en iyi kır pidesi bile evde yapacağınız kadar lezzetli olmaz. Çünkü sız kır pidesi yaparken oldukça özen göstereceksiniz ve malzemeden kısmadan bu lezzeti yapacaksınız. Fakat dışarıda yapılan pidelerde bu durum hiçte öyle değildir. Birçok zaman makinelerde dakikada onlarda pide çıktığı için bu kır pideleri hiçbir zaman sizinkiler kadar lezzetli olmaz. Bu nedenle eğer sizlerde hayatınızda hiç ev yapımı kır pidesi yemediyseniz, hemen birazdan vereceğim tarife bakarak bu lezzetli pideyi yapabilirsiniz. Bu pidelerle ister sabah kahvaltısı, ister güzel bir akşam yemeği yapabilirsiniz. Çünkü kır pidesi hemen hemen her öğün için uygun bir pide çeşididir. Şimdi kır pidesi yapılışında hangi malzemeler kullanılır? Ona değinelim.

Kır pidesi hangi malzemelerden yapılır?

Kır pidesi yapılışında kullanılacak malzemelere geçerken belirtme isterim ki öncelikle iç harç malzemelerinden bahsedeceğiz ve sonrasında bu pidenin yapılışı için gerekli olan hamur ve üzeri için malzemelerden bahsedeceğiz. 
  • 300 gr kadar kıy
    Kır Pidesi

    a,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Bir miktar kırmızı biber ve karabiber,
  • İsteğe bağlı olarak bir miktar kaşar peyniri
Hamur için gereken malzemeler:
  • Bir adet yumurta sarısı,
  • Bir çay kaşığı kadar sıvı yağ,
  • İki tatlı kaşığı toz şeker,
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir su bardağı sıcak su,
  • 10 gr kuru maya,
  • Son olarak üç buçuk su bardağı un
Yapılışı:

Öncelikle kır pidesi yapılışında kullanılacak olan hamurumuzu yoğurmak için bir yoğurma kabı elde edelim ve bu kabın içerisine un ve yumurta sarısı hariç, tüm hamur malzemelerini ekleyelim. Tüm malzemeleri ekledikten sonra mayanın erimesini sağlayalım ve ardından unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yapalım. Eğer çok kuru olursa bir miktar su ekleyebilirsiniz. Bu şekilde yapabildiğiniz kadar yoğurun. 

Hamurumuzu açtıktan sonra yaklaşık 2-3 saat boyunca bu hamurun mayalanması iççin bir kenara bırakalım ve tava içerisine sıvı yapı ekleyerek soğanı yemeklik bir şekilde ince ince doğrayalım. Doğradığımız soğanın rengi pembeleşinceye kadar iyice kavuralım ve adından kıymanın tümünü soğana ekleyerek ikisini bir kavuralım. Bu malzemeler kavrulduktan sonra ocağı kapatmaya yakın istediğiniz baharatları ekleyerek ocaktan tavayı alın.

Artık hamur mayalandı. Mayalanan bu hamurdan birkaç adet beze ayırarak, unlu bir şekilde uzunlamasına açalım. Bu hamuru açtıktan sonra tam ortasına bir miktar iç koyalım ve harcı tüm hamurun üzerine yayalım. Malzemelerde belirttiğimiz gibi birkaç bölgesine kaşar peyniri ekleyerek hamurun iki yanını kapatalım. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve fırın tepsisinin dibini iyice yağlayın. Tüm pideleri bu şekilde hazırladıktan sonra fırına koyun ve iyice kızarana kadar pişirerek kır pidesi yapılışını sonlandırın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 10:34:32

Kır Pidesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kır Pidesi"

Rukiye

pide hamurunu elle mi açıyoruz merdana ilemi açıcaz yumuşak olması nasıl sağlarız.

2017-06-10

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017