pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide tarifidir. Yöresel pide tariflerinde her zaman özel bir yere sahip olan bu pideyi evinizde yapmak isterseniz, tarifimizi uygulayabilirsiniz. Etin yumuşak kısmından küçük doğranmış kuşbaşı etle ve kaşarla lezzetlenen bu pidenin tereyağı ile buluşması harika oluyor. Tarifi ister verdiğimiz gibi iç harcını domates, soğan, biber gibi malzemelerle hazırlayabilir, isterseniz de kuşbaşı et ve kaşarla yapabilirsiniz. Damak tadınıza göre kararı siz verin. Pide hamurunu evde yapabileceğiniz gibi, hazır ekmek hamuru alarak evde daha pratik şekilde de yapabilirsiniz. Malzemelerimiz hazır, artık kuşbaşı kaşarlı pide yapmaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Kuşbaşı kaşarlı pide malzemeleri
  • 1 paket kuru instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar elenmiş un 
  • Uygun miktarda tuz
Pide harcı için
  • 600 gram orta yağlı kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 2-3 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Kuşbaşı kaşarlı pide yapılışı

Pidenin önce hamurunu yoğurmalıyız. Hamur mayalı olacağı için bir süre mayalanması gerekecek. Yoğurma kabının içinde un, kuru maya, toz şeker ve tuzu koyarak ılık suyla yoğurmaya başlayın.
Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Unu önce az miktarda koyun. Hamurun kıvamı biraz yumuşak olacağı için unu ilave ederek kıvamını ayarlayın. Kuru maya kullandığımız içinde hemen hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Daha sonra yoğurma kabının üzerini örterek ılık bir yerde mayalanması için bekletin. Bu arada pidenin iç harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Bir kasenin içine kuru soğanları incecik doğrayın. İsterseniz robotla fazla sulandırmadan çekebilirsiniz. Biberleri ve domatesleri de incecik doğrayın. Bunları minik kuşbaşı olarak doğranmış etle harmanlayın. İçine kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu da ilave edin. Maydanozu ince kıyarak içine koyun. İç harcımız biraz sulu kıvamda olacak. Eğer pide hamuru mayalandıysa limon büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle tezgahın üzerinde açmaya başlayın. Gerekirse bir merdaneden yardım alabilirsiniz. Ama pide hamuru elde daha rahat açılıyor. Hamurun üzerine hazırladığınız iç harcından koyarak yayın. Pidenin kenarlarını hafifçe içe kıvırın. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine kuşbaşı kaşarlı pideleri sıralayın. Hepsini bir tepside yapamayacağınız için, tepsi dolunca 200 derecede ısıtılan fırında pişirmeye başlayın. Pideler kızarmaya başladığında fırından alarak 
üzerlerine rende kaşar serpin. Kaşar ne kadar bol olursa, pidenizin lezzeti daha güzel olur. Fırında pidelerin kaşarları eriyinceye ve hafif kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra fırından aldığınız kuşbaşı kaşarlı pide üzerine tereyağını sürün. Pideleri sıcak olarak ikram edebilirsiniz. Yanında bol miktarda maydanozla ve ayranla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016 14:03:45

Kuşbaşı Kaşarlı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuşbaşı Kaşarlı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017