pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan biraz kıyma salça ve baharatlar ile tatlandırabilirsiniz. Zamanınız yoksa hamuru için ekmek fırınlarında satılan ekmek hamurlarından satın alarak yapabilirsiniz. Fakat zamanınız varsa evde yoğurulan hamur çok daha lezzetli olacaktır. Sevdikleriniz için rahatlıkla çekinmeden yapabileceğiniz bir tariftir. Bir patatesli pide bir bardak ayran ile rahatlıkla bir öğünü geçirebilirsiniz. Tabi yanında ev yapımı bir turşu çoban salata olunca da kimse hayır demez. Doyurucu bir lezzettir. Yapılıp buzlukta da saklanabilir. Buzluğa atarsınız ve istediğiniz zaman çıkarıp mikro dalga fırında ya da tost makinesi arasında ısıtarak tüketebilirsiniz. Şimdi bu güzel lezzetin tarifine bakalım.

Patatesli pide yapımı için gerekli malzemeler

İç harcı için
  • Beş altı adet patates
  • Bir adet büyük kuru soğan 
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı pul biber (acı sevmeyenler kullanmayabilir)
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için
  • Üç su bardağı süt
  • İki çay kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayacak bir hamur olmalı)
Patatesli pide yapılışı, pidenin yapımı için ilk olarak patatesler yıkanır ve tencereye alınıp ocağa konulur ve ocak yakılır.
Patatesli Pide

. Patatesler iyice haşlanır ve hamurunu yapmak gerekir ki iç harç hazırlanırken hamur dinlensin. Üç su bardağı süt bir tencereye alınır ve ocağa koyulur altı açılır ve eli yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtılır. Süt ısınınca ocaktan alınır. Hamur için derin bir kaba ısıtılmış olan süt konulur üzerine tuz ve sıvı yağ eklenir ve karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un eklenir. Un eklendikçe yoğrulur ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri temiz bir bez ile kapatılır ve iç harcı hazırlanmaya başlanır. İç harcı için bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve bir tavaya alınır. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından bir yemek kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Haşlanmış patatesler patates ezici ile ya da bir çatal yardımı ile ezilerek soğanların içerisine ilave edilir. Pul biber karabiber ve tuzu ilave edilerek hem karıştırılır hem kavrulur. Beş dakika kadar kavrulunca altı kapatılır. Hamurdan bezeler alınır ve tezgah üzerinde oklava yardımı ile açılır. Pidenizi ister üstü açık ister gözleme gibi üstü kapalı yapabilirsiniz. Açılan hamur içerisine patatesli harçtan yayılır açık bırakacaksanız kenarları hafif içe doğru kıvrılır. Kapalı yapacaksanız açtığınız hamurun yarısına harç koyarsınız ve diğer tarafını üzerine katlarsınız. Tüm pideler yapılınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 180 derece fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ardından sıcak servis edilir. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 10:37:50

Patatesli Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Patatesli Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017