pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pide İçi Hazırlama

Pide İçi Hazırlama; özellikle çalışanların akşamları kurtarıcısı olan pide, iç malzemesine göre sabah kahvaltılarında da sofrayı özel hale getiren bir yemektir. Pide çoğunlukla fırına verilir. Pide içi ise evde hazırlanır. Pide içi hazırlama, kişinin tercihine göre farklı olabilir. Anadolu'da pidesiyle meşhur olan birçok yöremiz vardır. Pide iç malzemeleri  yöreye göre de değişebilmektedir. Pideler piştikten sonra buzdolabı poşetine konularak buzlukta bozulmadan saklanabilir. Ayrıca pide içini de fazla hazırlarsanız çiğ olarak saklama kabında buzlukta arzu ettiğiniz bir zamana kadar bekletebilirsiniz. Pide içi hazırlarken mutfak robotu da kullanabilirsiniz fakat malzemenin suyunu çıkardığı için çok tercih edilmez.

Çökelekli Pide İçi Hazırlama İçin Malzemeler:
  • Yarım kilo tuzsuz çökelek (lor veya teneke peynirde olabilir)
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 demetin yarısı  kadar maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet sivri biber 
  • İsteğe göre bir tutam dereotu konulabilir.<
    Pide İçi Hazırlama

  • Baharatlar:1 tatlı kaşığı tuz, 1 tutam karabiber, 1 tutam kırmızı biber
Çökelekli Pide İçi Hazırlama: Çökelek derin bir kaba alınır. Bir fincan zeytinyağı ilave edilir. Salça eklenir ve karıştırılır. Sivri biberler çekirdek ve saplarından temizlenir. Mümkün olduğu kadar küçük doğranır. Biberler malzeme olan kaba eklenir. Maydanoz ince ince doğranır. Malzemelere eklenir. Rendenin ince yeriyle 1 kuru soğan ve sarımsak rendelenir.Malzemeye eklenir, karıştırılır. Tuz ve baharat ilave edilir. Karıştırılır. Bir kaşık tereyağı birkaç parça yapılıp malzemeye eklenir. Malzeme fırına gönderilir yada evde hazırlanan hamurda kullanılır.(4-5 pide çıkar)

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016 13:31:40

Pide İçi Hazırlama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pide İçi Hazırlama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017