pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir.  Sık sık tüketilmesi de obezite artışına neden olmaktadır. Sucuklu kaşarlı pidenin hem kalori değeri hem de besin değeri oldukça yüksek. Bu yüzden diyetler yapanların sucuklu kaşarlı pide tüketmesi pek önerilmemektedir. Sucuklu kaşarlı pide sadece dışarı da tüketilen bir yiyecek değildir. Herkes evinde gönül rahatlığı ile sağlıklı yapabilir.

Sucuklu Kaşarlı Pide Malzemeleri 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un 
Üzeri İçin 
  • 1 yumurta sarısı 
  • 150 gram kaşar rendesi 
  • 150 gram sucuk
  • 100 gram salam 
Sucuklu Kaşarlı Pide Yapılışı

Sucuklu kaşarlı pide yapımına ilk olarak hamurunu yoğurma işlemi ile başlayalım. Derin bir karıştırma kabına ılık sütü, su, şeker ve maya ilave edin ve süt maya karışımı iyice kabarana kadar bekleyin. Kabardıktan sonra yağı ve tuzu ilave edip ardında unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurmaya başlayalım.
Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu kaşarlı pidenin hamurunu yoğurduktan sonra üzerine kapatıp 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken sucukları ve salamları küçük küçük doğrayın. Hamur mayalandıktan sonra küçük bir tabağın içine sıvı yağ koyun ve elinizi yağa batırıp hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Temiz bir tezgahın üzerine veya ekmek tahtasının üzerinde merdane ile yuvarlamış olduğunuz hamuru açın ve üzerine doğramış olduğunuz salam ve sucuğu eşit bir şekilde serpiştirin. Daha sonra hamurun açılmaması için elinizi ıslatın ve hamurun kenarlarını kıvırın ve hamurun karşılıklı ucunda tutup azcık çekin ve pide şekli verin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine hafif un serpin. Hazırlamış olduğumuz pideleri tepsiye dizin. Küçük bir sos kasesinin içine yumurta sarısını ekleyin azcık da  sıvı yağ ekleyin ve pidelerin üzerine sürün. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırına arın 20 dakika kadar pişirmeye bırakın. Sucuklu kaşarlı pide pişmeden 5 dakika önce fırında çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini eşit bir şekilde serpiştirin. Sucuklu kaşarlı pideyi 5 dakika daha pişirdikten sonra fırında çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun

Yayınlanma Tarihi : 24.12.2016 17:23:48

Sucuklu Kaşarlı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sucuklu Kaşarlı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017