pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofralarınıza güzel bir alternatif olabilir. Yumurta sevmeyenler aynı tarifi yumurtasız olarak da hazırlayıp tüketebilirler. Oldukça besleyici bir tarif olmakla beraber, yemek yemeyi sevmeyen çocukların bile zevkle ve kolaylıkla yediği bir yemektir.

Kıymalı Yumurtalı Pide Malzemeler

Hamuru için:
  • 6 su bardağı un 
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 40 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
İç Harcı için:
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 6 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvyağ
Kıymalı Yumurtalı Pide Hazırlanışı

Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz bunun için ılık suda mayayı eritiyoruz ve kabarana kadar bekliyoruz. Unu yoğurma kabına alıyoruz ve ortasını açıyoruz ardından 2 kaşık sıvıyağı, mayalı suyu, şekeri, sütü ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz
Kıymalı Yumurtalı Pide

Hamuru 6 eşit bezeye ayırıyoruz. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalanması için bekletiyoruz. Hamur mayalanırken iç harcı hazırlıyoruz. Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağ da kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Damak tadımıza göre tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırıyoruz ve pişince ocaktan alıp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz. Mayalanan hamur bezelerini mutfak tezgahına un serpip merdaneyle açıyoruz. Uzun bir şekilde açtığımız hamuru elimizle havaya kaldırıp fazla ununu silkeliyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve açtığımız hamuru tepsiye koyuyoruz. Kıymalı iç harcımızı hamurun üstüne yayıyoruz, küçük tereyağ parçalarını kıymalı iç harcın üstüne serpiyoruz  ve hamurun kenarlarını iç tarafa doğru kıvırıyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemi yapıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan önce üzerine 1 adet yumurta kırıp 5 dakika da yumurta le birlikte pişiriyoruz. Kıymalı yumurtalı pideyi fırından çıkarınca kenarlarına zeytinyağ ve eritilmiş tereyağ karışımı sürüyoruz. Sıcak olarak servis etmemiz gereken kıymalı yumurtalı pidelerimiz servise hazırdır.


Yayınlanma Tarihi : 24.12.2016 11:27:23

Kıymalı Yumurtalı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıymalı Yumurtalı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017