pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kuşbaşılı Pide

Kuşbaşılı Pide
Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pideleri tercih ederken bazıları da yumuşacık olan pideleri tercih etmektedir. Pide ve çeşitleri hemen hemen her öğün tercih edilmektedir. Sabah kahvaltıların da  ara öğünler de ve akşam yemeklerin de  ve ev hanımlarının beş çaylarında tercih edilen pidelerin yapılışı da çok pratiktir. Pide çeşitleri arasında çok sık tercih edilen kuşbaşılı pidenin yapılışı şu şekildedir; 

Hamuru için;
  • 1 çorba kaşığı kuru maya 
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su 
  • 1 kilo un 
İç Harcı İçin;
  • 1 kilo az yağlı kuşbaşı et
  • 5-6 adet orta boy yeşil biber
  • 2 adet orta boy yemeklik kuru soğan 
  • 3 diş sarımsak 
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Bir miktar tuz
Yapılışı;  Pide yapımına öncelikle hamuru hazırlayarak başlayın. Hamur için derin bir kabın içine kuru mayayı koyun. Daha sonra toz şekeri ve ılık suyu ilave ederek karıştırın. İlave ettiğiniz malzemeleri karıştırdıktan sonra ortalama 15 dakika bekletin. Bekleme süresi bittikten sonra hazırladığınız  karışımın unun içine yavaş yavaş dökün karıştırın.
Kuşbaşılı Pide

Daha  sonra malzemelerin üzerine yavaş yavaş su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Çünkü yumuşak hamurun mayalanması ve açılması daha kolaydır. Hamuru hazırladıktan sonra üzerini kapatarak dinlenmeye yanı mayalanmaya bırakın. Güzel mayalanması için hamurun sıcak bir ortamda dinlendirilmesi gerekmektedir. Hamur hazırlama işlemi bittikten sonra iç harcı hazırlamaya başlayın. İç harç için öncelikle biberleri, soğanları  ve domatesleri temizleyerek ince ince doğrayın. Daha sonra sarımsakları soyarak rendeleyin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra kuşbaşı etini bir kabın içerisine koyun. Üzerine doğradığınız yeşil biberleri, soğanları, domatesleri ve sarımsağı ilave ederek karıştır. Karıştırdıktan sonra karabiberini, pul biberini ve tuzunu koyarak bütün malzemeleri güzelce karıştırın. İç harcı hazırladıktan sonra mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeler alın. Aldığınız bezeleri oklava yardımıyla tezgahın üzerinde oval şekilde açın. Açtığınız hamurun kalınlığı ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır. Orta kalınlıkta olması gerekir. Hamuru açtıktan sonra içlerine hazırladığınız kuşbaşılı harçtan koyun ve her tarafına eşit gelecek şekilde yayın. İç harcı yaydıktan sonra pideleri önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen pideleri bir bezin arasına alarak bir süre bekletin. Bezin arasında bekletince pideler yumuşacık olacaktır.  Beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. 

Yayınlanma Tarihi : 01.01.2016 14:05:22

Kuşbaşılı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuşbaşılı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017