pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Mayalı Pide

Mayalı pide, mutfakların vazgeçilmez lezzetidir. Özellikle de ramazan ayının yaklaşmasıyla fırından alınan sıcacık pideler iftar sofralarını bereketlendirir. Mayalı pide kişinin damak zevkine göre sade veya çeşitli olarak yapılabilir. Mayalı pide çeşitlerinde kaşarlı, sucuklu, kuşbaşılı, kıymalı, yumurtalı ve karışık pide gibi birçok seçenek bulunmaktadır. Mayalı pidenin hamuru mayanın etkisiyle kabararak ilk kez deneyecek olanlara ufacık mayadan ne kadar çok pide çıktı dedirtmeyi başarıyor. Üstelik mayalı pidenin ana malzemesi olan mayayı her marketten kolaylıkla temin edebilirsiniz. Külfet getirmeyen ve hazırlaması bir o kadar pratik olan mayalı pidede ister kuru maya isterseniz de yaş maya kullanabilirsiniz. Kuru veya yaş maya kullanmanız pidenin tadını değiştirmeyecektir. Özellikle köy yerlerinde taş fırında odun ateşinde yavaş yavaş pişirilen mayalı pidenin tadı damaklardan gitmiyor.

Mayalı Pide İçin Gereken Malzemeler
  • 1 adet yaş maya  (42 gramlık )
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı (İsteğe göre zeytin yağı kullanılabilir.)
  • 5 su bardağı beyaz un
  • Yarım yemek kaşığı tuz
Mayalı Pide Hamurunun Hazırlanışı

Mayalı pide hamurunun hazırlanmasındaki ilk aşama  oda sıcaklığındaki yaş maya derince bir kapa konur.
Mayalı Pide

Üzerine toz şeker ve ılık su ilave edilir. Maya kabarana kadar ağzı kapalı şekilde dinlendirilir. Mayanın kabarma hızı ortam sıcaklığıyla orantılıdır. Sıcak bir yere bekletirseniz 5-10 dakikanızı alacaktır. Kabın içine sütü, ayçiçek yağını, tuzu ve unu ekliyoruz. Unu azar azar ve eleyerek eklemekte fayda var. Un eleyerek eklendiğinde havalı bir hamura sahip olursunuz. Mayalı pidenizin hamuru kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olduğunda yoğurma işlemi tamamlandı demektir. Mayalı pide hamurunun üzeri biz bez veya tencere kapağı yardımıyla kapatılarak 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır. Sıcak bir ortamda hızla kabaran hamurunuz şekil vermeye hazır. Mayalı pide hamurunuza istediğiniz şekli vererek isterseniz kapalı veya açık pide halinde sunabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü kızarana kadar pişirip fırından çıkmasına yakın üzerine tereyağ sürebilirsiniz. Eğer sade pide yemek istemiyorsanız mayalı pidenizin malzemelerini neli yapacağınıza göre hazırlayabilirsiniz. Örneğin kıymalı mayalı pide yapmak istiyorsanız iç harcını aynı karnıyarık yemeğinde olduğu gibi hazırlayabilirsiniz. İsteğe göre kıymalı mayalı pidenizin üzerine yumurta kırarak farklı lezzetler deneyebilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 24.12.2016 11:20:37

Mayalı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mayalı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

Evde Pide Hamuru

Evde Pide Hamuru, genellikle pek çok çeşitte pide yapılır. Büyük, küçük herkesin severek yediği besleyici bir ekmek türüdür. Özellikle içinde kullanılan malzemeler ile oldukça farklı lezzetlerde pide çeşitleri yapılmaktadır. Yalnı...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017