pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Oktay Usta Pide Tarifi

Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı çok güzel bir pide tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle. İnşallah çok seveceksiniz. Hem pratik hem de çok lezzetlidir.

Oktay Usta Pide Tarifi İçin Gerekli Malzemeler 

Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı toz maya veya 1 paket yaş maya 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • Bir silme tatlı kaşığı tuz 
  • 4-4,5 su bardağı kadar un
Kıymalı harç için
  • 150 gram kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan 
  • 3 adet yeşil biber 
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Üzeri için: 1 adet yumurta
Oktay Usta Pide Tarifi Yapılışı

Öncelikle büyük bir karıştırma kabı alın ve içine ılık sütü, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve mayayı katarak sıvı bir karışım elde edin.
Oktay Usta Pide Tarifi

. Dağa sonra ununu yavaş yavaş azar azar ilave ederek elinizle yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Pide hamuru istenilen kıvama geldikten sonra üzerini kapatarak sıcak bir ortamda yaklaşık olarak 1 saat kadar mayalanması için beklememiz yeterli olacaktır. Hamur mayalanırken siz başka bir taraftan kıymalı iç harcı için soğanı soyun ve biberleri de aynı şekilde yıkandıktan sonra rondodan geçirin. İyice parçalandıktan sonra geniş bir kabın içine alın. Domatesleri de yıkayıp kabuklarını soyarak küp küp doğrayın ve kabın içine alın. Ardından kıyma, baharat ve tuzu da ilave ederek iyice yoğurun ve kıymalı harç hazır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde küçük küçük parçalar koparın ve düz bir zeminde uzunca inceltin. Üzerine hazırlanan kıymalı harçtan koyarak üç kısımlarını iki taraftan iyice sıkın ve kenar taraflarında üzerine katlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Harç bitene kadar bu şekilde devam edin. Yumurtayı bir kase içinde çırptıktan kıymalı pidelerin kenar hamur yerlerin sürün. Daha önceden ısıtılmış  180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan pideler servise hazır. Pide tarifi hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 26.12.2016 12:37:43

Oktay Usta Pide Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Oktay Usta Pide Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Kıymalı Pide Kaç Kalori

Kıymalı pide kaç kalori, kıymalı pide hamuru kalın ve içerisine kıyma konularak yapılan bir yiyecektir. Bazı bölgelerde benzer yiyecekler olsa da kıymalı pidenin yeri ve tadı bambaşkadır. Genellikle çalışan kişilerin öğle araların...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

İçli Pide

İçli Pide, birbirinden farklı iç harçlarla hazırlanabilen ve lezzetine doyum olmayan içli pide tarifimizde sizler için patlıcanlı içli pide tarifimizi paylaştık. Sizlerde evde leziz içli pideler hazırlayarak sevdiklerinizle birlik...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017