pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Tırnak Pide

Tırnak pide, döner, İskender gibi et yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Bu tür et yemeklerinin altına kare şeklinde kesilerek sıralanır. Üzerine et döşenerek servise sunulur. Tırnak pide ayrıca Ramazan sofralarının da olmazsa olmazlarındadır. Tırnak pide genelde dışarıda yenen bir pide çeşidi olsa da ev ortamında da kolaylıkla yapılabilir. Tırnak pide evde nasıl yapılır, gelin hep birlikte hazırlayalım.

Tırnak Pide İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 paket mayanın çeyreği
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Tırnak Pide Hazırlanışı

Tırnak pide için elenmiş un yoğurma kabına alınır. Üzerine tuz ve toz şeker ilave edilip karıştırılır. Karışan malzemelerin orta kısmı havuz şeklinde açılır. Maya el ile parçalanarak una eklenip, üzerine 1,5 su bardağı su yavaş yavaş ilave edilir.

Tırnak Pide

Malzemeleri tamamlanan hamur özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğrulur. Çok sert olmayacak bir hamur elde edilir.Hazır hale gelen hamurun üzerine bir örtü kapatılarak yarım saat dinlendirilir.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Mayalanan hamurun sönmesine izin vermeden fırın kabına alınır. Bir santim kalınlığında el ile açılır. Hamurun ele yapışmaması için el hafif ıslatılabilir ya da yağlanabilir. Açılan hamur tırnak yardımı ile bir santim kenardan katlanarak yuvarlanır. Parmak uçları sürekli ıslatılarak hamurun her tarafı tırnaklanır. Ardından hamura bıçak ile çok bastırmadan yanlardan şerit şeklinde çizikler atılır. Pidenin üst kısmına susam serpiştirilerek yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesi beklenir. Mayalanan pidenin üzerindeki tırnak izleri tekrar tazelenip soğuk fırına sürülür. Fırın 200 dereceye ayarlanarak üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 01.01.2016 11:02:31

Tırnak Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tırnak Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Sucuklu Peynirli Pide

Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman ramazan ayıdır. Ramazanın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin...

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Fırında Kıymalı Pide

Fırında Kıymalı Pide, genellikle doğu bölgelerinde fırında kıymalı pide yapılmakta. Doğu bölgelerinde yapılmamasının sebebi taş pide fırınlarının bulunmamasıdır. Evinizde de fırında kıymalı pideyi kolaylıkla yapabilirsiniz. Fırınd...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017