Soğanlı Pide

Soğanlı pide, pide Türk mutfağında yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Normal ekmek gibi sofraları süsleyen pide ayrıca kebap, döner, İskender gibi et yemekleri ile birlikte de yaygın bir şekilde tüketimi yapılmaktadır. Pide hamuru hazırlandıktan sonra pide şeklinde açılarak içinde kullanılmak için peynir, kıyma, et, farklı sebzeler ile iç harç hazırlanıp üzerine yerleştirilir.

Pide tek başına bir yemek olma özelliğine sahiptir. Soğanlı pide de farklı bir iç harçla hazırlanan bir pide türüdür. Soğanın o muhteşem lezzeti ortaya çıkan pidenin tadına doyum olmaz. Özellikle soğan tüketmeyi sevmeyen kişiler için soğan tüketmenin kolay yollarından biridir. Bu sayede hem muhteşem bir lezzet ile buluşulur hem de soğanın o mucizevi faydalarından yararlanılabilir.

Soğanlı Pide İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin

  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 şeker kaşığı toz şeker ve yeteri kadar tuz

İçi İçin

  • 1 kilo orta boy kuru soğan
  • 2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 250 gr beyaz peynir
  • 1 bağ maydanoz
  • Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber

Üzeri İçin

  • 1 tane yumurta sarısı

Soğanlı Pide Yapılışı

Soğanlı pidenin hamuru için çukur bir kabın içine un elenerek aktarılır. Maya, toz şeker ve ılık süt bir kasenin içinde buluşturularak üzeri kapatılıp kabarması beklenir.

Kabaran sütlü maya çukur kabın içine alınan unun ortası havuz şeklinde açılarak boşaltılır. Üzerine yeteri kadar da tuz eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilene kadar iyice yoğrulur. Hazır hale gelen hamurun üzeri bir örtü ile kapatılarak yarım saat mayalanmaya bırakılır.

Bu arada iç harç hazırlanmaya başlanır. İç harç için soğanların kabukları soyulup yıkanır. Soğanlar tercihe göre robotta çekilebilse de el ile ince piyazlık doğrandığında sonuç daha güzel olacaktır. Tüm soğanlar doğrandıktan sonra uygun bir tencereye alınıp üzerine 1 çay bardağı su eklenip eklenen suyu çekene kadar orta hararetli ocakta pişirilir. Suyunu çeken soğanlara 2 kahve fincanı kadar sıvıyağ eklenip, kavrulur. Soğanlar istenilen kıvama ulaştıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletilir. Beyaz peynir bir çatal yardımı ile ezilir. Maydanozlar incecik kıyılır. Peynir, maydanoz, karabiber ve kırmızı toz biber soğuyan soğanlara eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır.

Mayalanmaya bırakılan hamur bir iki defa yoğrularak iki eşit parçaya bölünür. Fırın kabı yağlanarak hamurun bir parçası yağlanmış tepsiye el ile yayılır. Tepsiye yayılan hamurun üzerine hazırlanan iç harç her tarafını kapatacak şekilde yayılır. Kalan diğer hamur tepsi boyutunda el ile açılarak iç harcın üzerine serilir. Tepsiye hazırlanan soğanlı pide keskin bir bıçak yardımı ile kare kare dilimlenir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir. Pidenin üzeri istenilen kızarıklığa ulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Fırından alınan soğanlı pide yanında ayran ile sıcak olacak şekilde servis yapılır. Afiyet olsun.

Soğanlı Pide Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Soğanlı Pide"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edilen...
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tabi ki adından da anlaşılabileceği gibi Türkiye'de Karadeniz bölgesinde bulunan illerde çok fazla yapı...
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide türüdür. Birçok pide çeşidi arasında yükseklere günümüzde ülkemizde son derece yaygın olarak h...
Fırında Pide Tarifi
Fırında Pide Tarifi, yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeniyle ve severek yediği ev yapımı fırında pide tarifini biraz zahmetli olsa da evde hazırlamakta aslında çok kolaydır. Bazı insanlar için pideyi dışarıda yemek oldukça cazip gelebilir. Aslın...
Etli Pide
Etli pide, Türk damak zevkine uygun bir yiyecektik.özellikle iç Anadolu fazlasıyla tüketilen bu pide çeşidi diğer adıyla etli ekmek Konya ilimizin en meşhur pidesidir. Her ne kadar Konya ile adını duyurmuş olsa da Kayseri ilimizde de oldukça fazla y...
Mantarlı Pide
Mantarlı pide, vejetaryen beslenen kişiler için mantarlı pide kaçınılmaz olacaktır. Mantarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayacağınız gibi köy mantarı ile de yapabilirsiniz. Besleyici özelliği fazla olan mantarlı pide tarifini misafir gelen konu...
Karışık Pide
Karışık pide, evde bulunan her türlü malzeme ile yapılması mümkün olan bir tariftir. Besleyici özelliği fazladır ve içerisinde yer alan malzemelere göre lezzeti değişkendir. Eğer önereceğimiz tarif ile karışık pideler hazırlar iseniz lezzetine doy...
Görele Pide
Görele Pide, 85 yıllık bir geçmişi bulunan pidenin Görele’de yapılan ve o yere özgü ayrı bir lezzeti olanına da Görele pidesi isimi verilmektedir. Görele pidesinin lezzetli olması o yörede yapanların verdiği emeğin yanı sıra fırının ısısından sunu...
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pi...
Pastırmalı Pide
Pastırmalı Pide, Bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafındaki çemenle çevrili olmasından dolayı yenmesinde tereddüt edilse de artık çemensiz pastırma...
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıdır. Ancak çocuklarınız acılı sevmiyor ise patlıcanlı pidenin içerisine acı ilave etmeyebilirs...
Pide Kebabı
Pide kebabı, evde hazırlayabileceğimiz çok kolay ve pratik bir kebap çeşididir. Türk mutfaklarının vazgeçilmez bir lezzetidir. Pide kebabının içindeki malzemeler sayesinde çok sağlıklı ve lezzetli oluyor. Özellikle ramazan aylarında davetlerde çok ya...

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...

Tahinli Pide

Tahinli Pide, Özellikle Kayseri ilinde sıkça yapılan ve sevilen bir pide türüdür. Taş fırında yapılan bu lezzeti evimizde denemek de mümkün tabi. Evimizde kolaylıkla bir araya getirebileceğimiz malzemelerle konuklarımıza küçük bir sürpriz yapa...

Pide

Pide, ana malzemesi un olan ve fırında pişirilen yassı bir şekli olan ekmek türüdür. Karbonhidrat bakımından zengindir. İçli ya da sade yapılabilir. Kıymalı, tavuklu, mantarlı, kaşarlı, çökelekli, pastırmalı, kavurmalı, sebzeli, patatesli, yum...

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların i...

Pide İçi

Pide içi, pide ana malzemesi un olan içerisine süt yağ tuz eklenerek yoğurulan ve yassı bir şekil verilerek ister sade ister içli hazırlanarak fırında pişirilen bir yemektir. Damak tadına göre farklı iç malzemeleri kullanılarak yapılabilir. He...

Tırnak Pide

Tırnak pide, döner, İskender gibi et yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Bu tür et yemeklerinin altına kare şeklinde kesilerek sıralanır. Üzerine et döşenerek servise sunulur. Tırnak pide ayrıca Ramazan sofralarının da olmazsa olmazla...

Samsun Pide

Samsun Pide, Hamuru yaparken instant mayadan ziyade yaş maya kullanmak istiyorum diyorsanız, mayayı mutlaka hamur yapılmadan on on beş dakika önce ılık suda eritmek gerekir. Eritilmeden direkt hamura katılınca eşit o...

Cıvıklı Pide

Cıvıklı pide, Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir pide çeşitidir. Develi belediyesi bu pide çeşidinin 2008 yılında patentini almıştır. Düğünlerde, cenazelerde, toplantılarda Kayseri'de bolca yaptırılıp misafirlere ikram edilir. Kayseri'ye ...

Bafra Pide Tarifi

Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. Bafra pidesinin yapımı kolay gibi gözükse de lezzetinin yerinde olması için hamurunun kıva...

Kapalı Pide

Kapalı Pide, genellikle herkesin sevdiği kapalı pide farklı malzemeler ile hazırlanabilir. İç kısmında kullanacağınız malzeme tamamen damak zevkinize kalmıştır. Ancak biz bu tarif de mantarlı karışım kullanmayı tercih ettik. Kapalı piden...

Cantık Pide

Cantık Pide, Bursa'nın herkes tarafından bilinmeyen ancak oldukça lezzetli bir pidesidir. Bilinen pide ölçülerinden küçük olan cantık pide oldukça gösterişli ve farklı bir tariftir. Misafirlerinize gururla sunacağınız bu pideyi bir kez yapmaya...

Şekerli Pide

Şekerli pide, Elazığ ve Gaziantep yörelerinde yaygın bir şekilde hazırlanan pide çeşitlerinden biridir. Şekerli pide tuzu alınmış inek peyniri kullanılarak hazırlanmaktadır. Pide genelde başlı başına bir ana yemek türü olsa da şek...

Kabak Pidesi

Kabak Pidesi: Ege yöresine ait olan kabak pidesi Manisa şehrinde çok yapılır. Gelen misafirlerine ikram için kabak pidesini çok yaparlar. Yapımı oldukça kolay olup fazla malzeme içermeyen bir tariftir. Tarifi kendinize göre değiştirerek sizde ...

Pide Hamuru

Pide hamuru, her ne kadar zor gibi görünüyor olsa da evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz hamur tarifleri arasında yer almaktadır. Nasıl bir pide hazırlıyor olursanız olun kullanacağınız bu hamur tarifi sayesinde lezzetli pideler hazırlayabili...

Kavurmalı Pide

Kavurmalı pide: Herkesin çok sevdiği hamur işidir. Çok lezzetli ve harika bir lezzettir. Sofraların baş tacıdır. Hem tadı hem de görselliği çok güzel oluyor. İnsanların önce gözüne sonra midesine hitap ediyor. Özellikle ramazan aylarında ...

Pideden Pizza

Pideden Pizza, Özellikle ramazan aylarında iftardan kalan pideleri değerlendirme amacıyla yapılıyor. Hem evde kalan malzemeyi değerlendirip hem de farklı bir lezzet denemek için gerçekten güzel bir tarif. Evde kalan kuru ekmeklerin değerlendir...

Kaşarlı Pide

Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak mutfak içerisinde ne kadar hamarat olduğunuzu misafirlerinize gösterebilirsiniz. ...

Ispanaklı Pide

Ispanaklı Pide, Pidenin genellikle kaşar ya da et çeşitleri ile yapıldığı bilinmektedir. Sebzeli pide çeşitlerinden olan ıspanaklı pide ise özellikle vejetaryen olanların ya da damak tadı konusunda sebzeyi tercih eden kişilerin mutlaka d...

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadı...

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide; Yapımı zor ama çok doyurucu ve lezzetli hamur işidir. Genel olarak fırında pişirilir. Şimdi gelin sizlerle birlikte kıymalı pidenin tarifini inceleyelim. Kıymalı Pide İçin Gerekli Malzemeler:...

Çökelekli Pide

Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebil...

 

Tırnak Pide
Samsun Pide
Cıvıklı Pide
Bafra Pide Tarifi
Kapalı Pide
Cantık Pide
Şekerli Pide
Kabak Pidesi
Pide Hamuru
Kavurmalı Pide
Pideden Pizza
Kaşarlı Pide
Soğanlı Pide
Patatesli Pide
Ispanaklı Pide
Evde Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Çökelekli Pide
Pide Çeşitleri
Karadeniz Pide Tarifi
Kır Pidesi
Fırında Pide Tarifi
Etli Pide
Mantarlı Pide
Karışık Pide
Görele Pide
Tavuklu Pide
Pastırmalı Pide
Patlıcanlı Pide
Pide Kebabı
Popüler İçerik
Pideden Pizza
Pideden Pizza, Özellikle ramazan aylarında iftardan kalan pideleri değerlendirme amacıyla yapılıyor. Hem evde kalan malzemeyi değerlendirip hem de far...
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak ...
Ispanaklı Pide
Ispanaklı Pide, Pidenin genellikle kaşar ya da et çeşitleri ile yapıldığı bilinmektedir. Sebzeli pide çeşitlerinden olan ıspanaklı pide ise özellikl...
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu ...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide; Yapımı zor ama çok doyurucu ve lezzetli hamur işidir. Genel olarak fırında pişirilir. Şimdi gelin sizlerle birlikte kıymalı pidenin ta...
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Görele Pide
Tavuklu Pide
Pastırmalı Pide
Patlıcanlı Pide
Pide Kebabı
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Pide Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Pide Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2018