Soğanlı pide, pide Türk mutfağında yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Normal ekmek gibi sofraları süsleyen pide ayrıca kebap, döner, İskender gibi et yemekleri ile de yaygın bir şekilde tüketimi yapılmaktadır. Pide hamuru hazırlandıktan sonra pide şeklinde açılarak içinde kullanılmak için peynir, kıyma, et, farklı sebzeler ile iç harç hazırlanıp üzerine yerleştirilir. Pide tek başına bir yemek olma özelliğine sahiptir. Soğanlı pide de farklı bir iç harçla hazırlanan bir pide türüdür. Soğanın o muhteşem lezzeti ortaya çıkan pidenin tadına doyum olmaz. Özellikle soğan tüketmeyi sevmeyen kişiler için soğan tüketmenin kolay yollarından biridir. Bu sayede hem muhteşem bir lezzet ile buluşulur hem de soğanın o mucizevi faydalarından yararlanılabilir.
Soğanlı Pide İçin Gerekli Malzemeleri
Hamuru İçin
6 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı instant maya
1 şeker kaşığı toz şeker ve yeteri kadar tuz
İçi İçin
1 kilo orta boy kuru soğan
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı su
250 gr beyaz peynir
1 bağ maydanoz
Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
Üzeri İçin
1 tane yumurta sarısı
Soğanlı Pide Yapılışı
Soğanlı pidenin hamuru için çukur bir kabın içine un elenerek aktarılır. Maya, toz şeker ve ılık süt bir kâsenin içinde buluşturularak üzeri kapatılıp kabarması beklenir. Kabaran sütlü maya çukur kabın içine alınan unun ortası havuz şeklinde açılarak boşaltılır. Üzerine yeteri kadar da tuz eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilene kadar iyice yoğrulur. Hazır hale gelen hamurun üzeri bir örtü ile kapatılarak yarım saat mayalanmaya bırakılır.
Bu arada iç harç hazırlanmaya başlanır. İç harç için soğanların kabukları soyulup yıkanır. Soğanlar tercihe göre robotta çekilebilse de el ile ince piyazlık doğrandığında sonuç daha güzel olacaktır. Tüm soğanlar doğrandıktan sonra uygun bir tencereye alınıp üzerine 1 çay bardağı su eklenip eklenen suyu çekene kadar orta hararetli ocakta pişirilir. Suyunu çeken soğanlara 2 kahve fincanı kadar sıvıyağ eklenip, kavrulur. Soğanlar istenilen kıvama ulaştıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletilir. Beyaz peynir bir çatal yardımı ile ezilir. Maydanozlar incecik kıyılır. Peynir, maydanoz, karabiber ve kırmızı toz biber soğuyan soğanlara eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır.
Mayalanmaya bırakılan hamur bir iki defa yoğrularak iki eşit parçaya bölünür. Fırın kabı yağlanarak hamurun bir parçası yağlanmış tepsiye el ile yayılır. Tepsiye yayılan hamurun üzerine hazırlanan iç harç her tarafını kapatacak şekilde yayılır. Kalan diğer hamur tepsi boyutunda el ile açılarak iç harcın üzerine serilir. Tepsiye hazırlanan soğanlı pide keskin bir bıçak yardımı ile kare şeklinde dilimlenir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verilir. Pidenin üzeri istenilen kızarıklığa ulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Fırından alınan soğanlı pide yanında ayran ile sıcak olacak şekilde servis yapılır.
Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 11.07.2023 07:24:26
Soğanlı Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
1 Yorum Yapılmış "Soğanlı Pide"
Merhaba ben birkaç defa farklı tariflerde pide yaptım. Bu yüzden kıymalı pide benim için hem harika hem çok lezzetlidir. Ama benim merak ettiğim başka bir pide çeşidi soğan pidesidir. Bunu ilk defa duyuyorum resmini gördüğüm için dikkatimi çekti. O yüzden soğan pidesi yapmak istiyorum. Bunun tarifini verebilir misiniz? Mesude . 01.11.2018 08:42:13
CEVAP YAZ
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının p...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu d...
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yaray...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatif...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır...
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı farklı etli pide çeşitleri bulunur. Etli pide, pide hamuru üzerine koyulan iç harç ile özellikle t...
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edileni s...
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Oktay Usta Pide Tarifi
Peynirli Pide İçi
Patatesli Pide
Evde Kıymalı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Kaşarlı Pide İçi
Kuşbaşılı Pide
Çökelekli Pide
Etli Pide Kalori
Pide Çeşitleri
Karadeniz Pide Tarifi
Kır Pidesi
Etli Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Pide Ekmek
Kaşarlı Pide
Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Tavuklu Pide
Güveç Pide
Cıvıklı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Patlıcanlı Pide
Kabak Pidesi
Etli Pide
Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori
Sebzeli Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Popüler İçerik
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tab...
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir...
Etli Pide İçi
Etli pide içi; hemen herkesin ustalıkla başarabileceği işlerden bir tanesidir. Etli ya da farklı malzemeler kullanılarak yapılan pideler özellikle bay...
Bafra Pide Tarifi
Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. B...
Pide Ekmek
Pide ekmek:Pide çok tercih edilen hamur işi yani ekmek gibidir. Pide ekmeği özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Normal günlerde de evde yapab...
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak ...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Ağustos - 2023