Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Patatesli Pide

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan biraz kıyma salça ve baharatlar ile tatlandırabilirsiniz. Zamanınız yoksa hamuru için ekmek fırınlarında satılan ekmek hamurlarından satın alarak yapabilirsiniz. Fakat zamanınız varsa evde yoğurulan hamur çok daha lezzetli olacaktır. Sevdikleriniz için rahatlıkla çekinmeden yapabileceğiniz bir tariftir. Bir patatesli pide bir bardak ayran ile rahatlıkla bir öğünü geçirebilirsiniz. Tabi yanında ev yapımı bir turşu çoban salata olunca da kimse hayır demez. Doyurucu bir lezzettir. Yapılıp buzlukta da saklanabilir. Buzluğa atarsınız ve istediğiniz zaman çıkarıp mikro dalga fırında ya da tost makinesi arasında ısıtarak tüketebilirsiniz. Şimdi bu güzel lezzetin tarifine bakalım.

Patatesli pide yapımı için gerekli malzemeler


İç harcı için

  • Beş altı adet patates
  • Bir adet büyük kuru soğan
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı pul biber (Acı sevmeyenler kullanmayabilir)
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Hamuru için

  • Üç su bardağı süt
  • İki çay kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (Ele yapışmayacak bir hamur olmalı)
Patatesli pide nasıl yapılır?

Pidenin yapımı için ilk olarak patatesler yıkanır ve tencereye alınıp ocağa konulur ve ocak yakılır. Patatesler iyice haşlanır ve hamurunu yapmak gerekir ki iç harç hazırlanırken hamur dinlensin. Üç su bardağı süt bir tencereye alınır ve ocağa koyulur altı açılır ve eli yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtılır. Süt ısınınca ocaktan alınır. Hamur için derin bir kaba ısıtılmış olan süt konulur üzerine tuz ve sıvı yağ eklenir ve karıştırılır. Ardından yavaş yavaş un eklenir. Un eklendikçe yoğrulur ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri temiz bir bez ile kapatılır ve iç harcı hazırlanmaya başlanır. İç harcı için bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve bir tavaya alınır. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından bir yemek kaşığı domates salçası eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Haşlanmış patatesler patates ezici ile ya da bir çatal yardımı ile ezilerek soğanların içerisine ilave edilir. Pul biber karabiber ve tuzu ilave edilerek hem karıştırılır hem kavrulur. Beş dakika kadar kavrulunca altı kapatılır. Hamurdan bezeler alınır ve tezgâh üzerinde oklava yardımı ile açılır. Pidenizi ister üstü açık ister gözleme gibi üstü kapalı yapabilirsiniz. Açılan hamur içerisine patatesli harçtan yayılır açık bırakacaksanız kenarları hafif içe doğru kıvrılır. Kapalı yapacaksanız açtığınız hamurun yarısına harç koyarsınız ve diğer tarafını üzerine katlarsınız. Tüm pideler yapılınca yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 180 derece fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ardından sıcak servis edilir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 18.01.2024 22:44:27
Patatesli Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Patatesli Pide Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Patatesli Pide"
Merhaba, patatesli pide maddi açından şuan bana çok uygun. Bu pideyi bir pide fırınına mı götürmem gerekiyor yoksa sadece evdeki fırın ile patatesli pide yapabilir miyim? Bir de ben acılı olsun diye pul biber eklemek istiyorum. Patatese pul biber eklemem lezzetin bozulmasına neden olur mu?
Türe . 25.10.2018 20:36:59
CEVAP YAZ
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının p...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatif...
Peynirli Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Güveç Pide
Güveç Pide
Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların iştahla yiyec...
Tavuklu Pide
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pidel...
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru, Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana Etli Çavdar Ekmeği Dolmasıdır) gelmektedir. Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Ramazan pidesi, Ermenistan'da yapıla...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır pide...
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide, Mantarlı kaşarlı pide özellikle sebze tutkunu olan insanlar için kaçınılmaz lezzetli bir tariftir. Mantarlı kaşarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayabileceğiniz gibi değişik mantar çeşitleri ile de hazırlayabilirsiniz. Besley...
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yaray...

 

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Oktay Usta Pide Tarifi
Güveç Pide
Tavuklu Pide
Mayasız Pide Hamuru
Çökelekli Pide
Kuşbaşılı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Evde Kıymalı Pide
Patlıcanlı Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Evde Peynirli Pide
Kır Pidesi
Etli Pide Kalori
Sebzeli Pide
Pastırmalı Pide
Fırında Kıymalı Pide
Kaşarlı Kuşbaşılı Pide
Mayalı Pide
Ispanaklı Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Kapalı Pide
Etli Pide İçi
Soğanlı Pide
Görele Pide
Popüler İçerik
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu ...
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı ...
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Ekmek hamurun pide, çok fazla miktarda doğaçlama gerektiren tariflerdendir. Kolayca hazırlanabilir olması tarifin artılarından biridir. Yemek yapmak i...
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide
Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapab...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir...
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farkl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Patatesli Pide
Kaşarlı Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024