pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla evde de yapacağınız bir besin maddesidir. Burada önemli nokta kaşar peynirinin taze olması yönündedir. Ayrıca hamurun kıvamını da iyi bir şekilde tutturmak lezzet açısından fayda sağlayacaktır. Kırsal kesimlerde ev ocaklarının dışarıda toprak tarzı fırınlardan oluşması ile yapılacak olan pidelerin tatlarının damakta bir iz bırakacağını bilmeniz gerekir. Böyle bir imkanınız yoksa evlerde kullanılan elektronik fırınlarla da oldukça lezzetli kaşarlı pide yapmanız mümkündür. Önemli olan kendinize olan öz güveniniz ve yemek yapmak için istekli olmanızdır. İsteksiz yapılan pideler lezzet veya görüntü açısından kötü olabilme ihtimaliyle karşı karşıyadır.

Pide Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 paket yaş maya
  • 1 adet yumurta (Sarı kısmı ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 6 su bardağı un
Üzeri İçin
  • 750 gram taze kaşar
  • 200 gram tuzlu tereyağı
Evde Kaşarlı Pide Hazırlanışı

Yaş maya ılık su içerisinde iyice eritilir.
Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Tuz, zeytinyağı, süt derin bir kap içerisine alınarak karıştırılır. Yumurta sarısı başka bir kaseye alınarak sarısı bu karışıma eklenir. Hazırlanan maya da eklenir. Üzerine un yavaş yavaş eklenerek belirli kıvama getirilerek yoğurulur. Hazırlanan hamur üzerine mayalanmasını hızlandıracak temiz bir bez örtü kapatılır. Ardından başka bir kap içerisine kaşar peyniri rendelenir. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alınarak oklava yardımıyla uzunlamasına istenilen boyutta açılır. Hamur kenarlarını içe doğru kıvırarak pide şekli verilir. Hazırlanan pide hamurları hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Kenar kısımlara ayırmış olduğunuz yumurta sarısı fırça ile sürülür. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırına koyularak kenarları kızarıncaya pişirilir. Pişirilen pideler fırından alındıktan sonra üzerine tereyağı parçalar halinde pidenin her yerini kapsayacak bir şekilde dağıtılır. Ardından rendelenen kaşarlar üzerine eklenerek tekrar fırına verilir. Üzerindeki kaşar eriyince fırından çıkartılıp tekrar az miktarda üzerine tereyağı sürülür. Sıcak olarak tüketebileceğiniz muhteşem bir lezzet elde etmiş olursunuz. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016 15:26:50

Evde Kaşarlı Pide Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Evde Kaşarlı Pide Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Sucuklu Peynirli Pide

Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman ramazan ayıdır. Ramazanın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017