Sucuklu Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Sucuklu Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman Ramazan ayıdır. Ramazan'ın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin yer almasıdır. Çorbayla, yemekle veya sahurda çayla her şekilde tüketilebilen leziz bir atıştırmalık. Dışarıda satılan sucuklu peynirli pidelerden almak istemiyorsanız, içerisinde kullanılan sucuğun ve yağın kalitesine güvenemiyorsanız evde yapabilirsiniz. Yapımı kolay ve pratik olan sucuklu peynirli pideyi gönül rahatlığıyla sevdiklerinize yedirebilirsiniz. Sucuklu peynirli pide yapmayı daha önceden hiç denemediyseniz gözünüz korkmasın. Tek yapmanız gereken şey hamurunun ayarını tutturmak ve güzelce yoğurmak. Sucuklu kaşarlı pidenin iç harcı için ise malzemeleri damak zevkinize göre bir kapta birleştirmek. Şimdi gelelim enfes sucuklu peynirli pide tarifimize.

Sucuklu Peynirli Pide İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin
  • 1 adet yaş maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yarım yağlı süt
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı (İsteğe göre zeytinyağı da kullanılabilir.)
  • 5 su bardağı beyaz un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemeleri
  • Sucuk
  • Peynir rendesi
Sucuklu Peynirli Pide Nasıl Yapılır?

Sucuklu peynirli pidenin ilk aşamalarında oda sıcaklığındaki yaş maya derin bir kaba alınarak üzerine toz şeker ve ılık su eklenir. Maya ağzı kapalı şekilde kabarmaya bırakılır. Mayanın hızlı kabarması için sıcak bir ortama koyabilirsiniz. 5-10 dakika sonra köpüren ve kabaran mayanın içine süt, tuz, un ve Ayçiçek yağı konur. Unun elenerek ve kontrollü şekilde konması son derece önemlidir. Un elendiğinde havalı bir hamura sahip olursunuz. Sucuklu peynirli pidenin hamuru kulak memesi kıvamında yumuşak bir hal alıncaya kadar yoğurulur. Yoğurulan hamur 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Bu sırada hamurun iç malzemesi olan sucuklar yarım ay şeklinde kesilerek peynir rendelenir. Eriyen peynir veya kaşar peyniri kullanırsanız sucuklu peynirli pideniz daha lezzetli olacaktır. Dinlenen hamura isteğe göre şekil verilerek içine iç harç eklenir. İç harcı isteğe göre değiştirilebilir; kıymalı, mantarlı, tavuklu, ıspanaklı, kuşbaşılı ve yumurtalı, kaşarlı gibi değişik şekillerde yapabilirsiniz. Daha önceden ısıtılmış olan 200 derecedeki fırında pişirilmeye bırakılır. Üstü hafif kızardığında ve hamur piştiğinde pideye tereyağı sürülür. Sıcak servis edilerek yenir.

Alternatif İç Harç Önerileri
  • Kıymalı Harç: Kıyma, ince doğranmış soğan, domates ve baharatlar.
  • Mantarlı Harç: İnce doğranmış mantar, soğan, biber ve kaşar peyniri.
  • Tavuklu Harç: Küp doğranmış tavuk, biber, soğan ve baharatlar.
  • Ispanaklı Harç: Haşlanmış ıspanak, beyaz peynir ve baharatlar.
  • Kuşbaşılı Harç: Küçük doğranmış kuşbaşı et, soğan, biber ve domates.
  • Kaşarlı Harç: Bol miktarda rendelenmiş kaşar peyniri.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Terlan

12 Temmuz 2024 Cuma

Sucuklu peynirli pideyi evde yapmaya çalıştım ama hamurunun kıvamını tutturmakta zorluk yaşadım ve istedigim gibi kabarmadı. Sizin hamurunuz kulak memesi kıvamında oldu mu? Ne gibi püf noktaları uyguladınız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Terlan,

Sucuklu peynirli pide yaparken hamurun kıvamını tutturmak gerçekten biraz zorlu olabilir. Hamurun kulak memesi kıvamında olması çok önemli, aksi halde kabarma sorunu yaşayabilirsiniz. Ben hamuru yaparken öncelikle kullandığım unun kaliteli olmasına dikkat ediyorum. Ayrıca, hamuru yoğururken suyun ılık olması (ne çok sıcak ne de çok soğuk) mayanın aktif hale gelmesi için önemli. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp, en az 1 saat mayalanması için bekletiyorum. Bu süre zarfında hamurun kabarması için yeterli zamana sahip olması gerekiyor. Umarım bu püf noktaları sana yardımcı olur!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Evde Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Pide Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pide Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cıvıklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cıvıklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kaç Kalori?

Pide Kaç Kalori?