Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı yumurtalı pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşididir. Restoranlarda tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofralarınıza güzel bir alternatif olabilir. Yumurta sevmeyenler aynı tarifi yumurtasız olarak da hazırlayıp tüketebilirler. Oldukça besleyici bir tarif olmakla beraber, yemek yemeyi sevmeyen çocukların bile zevkle ve kolaylıkla yediği bir yemektir.

Kıymalı Yumurtalı Pide Malzemeleri

Hamuru İçin
  • 6 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 40 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
İç Harcı İçin
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 6 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Yumurtalı Pide Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz. Bunun için ılık suda mayayı eritiyoruz ve kabarana kadar bekliyoruz. Unu yoğurma kabına alıyoruz ve ortasını açıyoruz. Ardından 2 kaşık sıvı yağı, mayalı suyu, şekeri, sütü ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Hamuru 6 eşit bezeye ayırıyoruz. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalanması için bekletiyoruz.

Hamur mayalanırken iç harcı hazırlıyoruz. Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Damak tadımıza göre tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırıyoruz ve pişince ocaktan alıp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz.

Mayalanan hamur bezelerini mutfak tezgahına un serpip merdaneyle açıyoruz. Uzun bir şekilde açtığımız hamuru elimizle havaya kaldırıp fazla ununu silkeliyoruz. Fırın tepsisine yağlı kâğıt seriyoruz ve açtığımız hamuru tepsiye koyuyoruz. Kıymalı iç harcımızı hamurun üstüne yayıyoruz, küçük tereyağı parçalarını kıymalı iç harcın üstüne serpiyoruz ve hamurun kenarlarını iç tarafa doğru kıvırıyoruz. Diğer bezelere de aynı işlemi yapıyoruz.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan önce üzerine 1 adet yumurta kırıp 5 dakika daha yumurta ile pişiriyoruz. Kıymalı yumurtalı pideyi fırından çıkarınca kenarlarına zeytinyağı ve eritilmiş tereyağı karışımı sürüyoruz. Sıcak olarak servis etmemiz gereken kıymalı yumurtalı pidelerimiz servise hazırdır.

Ekstra Bilgiler

Kıymalı yumurtalı pidenin daha lezzetli olması için bazı ipuçları:
  • Hamurun iyi mayalanması için ortam sıcaklığına dikkat edin. Soğuk bir ortamda mayalanma süresi uzayabilir.
  • Kıymalı harç içine isteğe bağlı olarak biber, domates veya maydanoz ekleyebilirsiniz. Bu malzemeler pidenize ekstra lezzet katacaktır.
  • Pideyi fırından çıkardıktan sonra üzerini kapatarak dinlendirirseniz daha yumuşak bir pide elde edebilirsiniz.
  • Hamurun kenarlarına sürdüğünüz yağ karışımına sarımsak ekleyerek de farklı bir aroma yakalayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Samsun Pide Tarifi ve Malzemeleri

Samsun Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Güncel

Mantarlı Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar?

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar?

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Pide Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Kalori 1 Adet Etli Pide Kaç Kalori?dir?

Etli Pide Kalori 1 Adet Etli Pide Kaç Kalori?dir?

Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pide Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pide Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kaç Kalori?

Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cantık Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cantık Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?