pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Pide Çeşitleri

 Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edileni sorarsanız eğer kıymalı pide diyebiliriz. Pide hazırlamak istediğiniz da içerisine ilave edeceğiniz harcı damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pide Çeşitleri

Kıymalı Pide İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin

  • 350 gr un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 fiske şeker
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kıymalı Harç İçin

  • 200 gr kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 tane domates
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber

Kıymalı Pide Hazırlanışı

Kıymalı pidenin hazırlanmasına hamur ile başlayın ve bunun için unu derin bir karıştırma kabının içerisine alın. Unun orta kısmını eliniz ile açın ve içerisine verilen malzemelerden tuz, sıvıyağ ve su ilavesi yapın. Suyun içerisine mayayı ve şekeri ekleyip parmak uçlarınız ile mayanın kıvamını açın. Ardından hamuru yoğurmaya başlayın. Yoğrulmuş olan hamuru yarım saat kadar üzerine bir bez örtüp dinlendirin. Bu esna da hamurun da mayası gelecektir. Hamur mayalanırken siz de kıymalı harcın hazırlanmasına başlayabilirsiniz. Kıymalı harç için verilen kıymayı bir tavanın içerisine alın ve kavurun. Kıymanın rengi değişince içerisine kuru soğanı ince kıyıp ilave edin. Sivri biberi uzunlamasına olacak şekilde iki parçaya kesin ve iç kısımların da buluna pulları temizleyin. Ardından biberleri ince kıyım yapın ve malzemelerin içerisine ilave edin. 2 yemek kaşığın sıvıyağı ekledikten sonra harcın tuz ve baharatlarını ekleyip 5 dakika kadar kavurun.

Pide Çeşitleri

Mayası gelmiş olan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın ve un serpiştirilmiş tezgahın üzerinde merdane ile açın. Açılan hamurun ortasına kıymalı iç harçtan ilave edip yayın. Hamurun kenar kısımlarını içe doğru katlayın ve hazırlanmış pideyi fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıda yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Kıymalı pide verilen sürenin sonunda hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.

Peynirli Pide İçin Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 1 şeker kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket yaş maya

Peynirli Harç İçin

  • 1 tutam maydanoz
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri

Peynirli Pide Hazırlanışı

Pidenin hazırlanmasına ilk önce hamur ile başlayın. Hamuru yapmak için mayayı ve suyu bir kaseye alıp eritin. Geniş bir karıştırma kabı alın ve içerisine unu ilave edin. Unun ortasını açıp içerisine mayalı suyu, tuz, tere yağını ve sütü ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğrulan hamurun üzerine bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin. Sürenin ardından hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve merdane ile hamuru uzun şekilde açın. Açılan hamurun ortasına ilave edeceğiniz peynirli karışımı hazırlayın. Peynirleri bir kaseye alın ve üzerine ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Hazırlanmış peynirli harcı hamurun üzerine yayın ve pidenin kenar kısımları içe doğru katlayın. Ardından fırın tepsisini yağlayıp pideleri fırın tepsisine alın. 185 derecelik ısıda peynirli pideleri yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Fırında pişmiş olan pideleri fırından alıp bir bezin arasına sarın ve birkaç dakika dinlendirip sunum yapın. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 10:36:23

Pide Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pide Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Domatesli Pide Tarifi

Domatesli Pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için gerçekten güzel bir atıştırmalık oluyor. Doyurucu özelliği de bu pidenin avantajları arasında. Domatesli pidenin yapımı da sanıldığı kadar zor değil. Evinizde rahatlıkla yapab...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Sucuklu Peynirli Pide

Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman ramazan ayıdır. Ramazanın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin...

Kuşbaşı Kaşarlı Pide

Kuşbaşı kaşarlı pide, lezzetini sevdiğimiz klasik kıymalı pide kadar beğenimizi kazanmış bir pide türüdür. Pide farklı malzemelerle yapılabiliyor. Belki de kıymalı pidenin ardından en lezzetli pidelerden biri kuşbaşı kaşarlı pide...

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017