Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Karışık Pide

Karışık Pide

Karışık pide, evde bulunan her türlü malzeme ile yapılması mümkün olan bir tariftir. Besleyici özelliği fazladır ve içerisinde yer alan malzemelere göre lezzeti değişkendir. Eğer önereceğimiz tarif ile karışık pideler hazırlar iseniz lezzetine doyum olmayacaktır. Karışık pide denildiği zaman kişilerin aklına ilk olarak mantar, yumurta, sucuk ve kaşarlı pide gelmektedir. Ancak her türlü malzeme ilave edilip kişinin damak zevkine göre karışık pideler hazırlanabilir.

Karışık Pide İçin Gerekli Malzemeleri


Hamuru İçin

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç Harcı İçin

  • 150 gr kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı kıyma
  • 3-4 tane sosis
  • 50 gr sucuk
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 tane domates
  • 1 tane sivri biber
  • 10-12 tane siyah zeytin
Karışık Pide Hazırlanışı

Karışık pide için verilen un ölçüsünü bir karıştırma kabının içerisine eleyerek ilave edin. Ortasını havuz şeklinde açın ve açılan iç kısma yumurta, tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Mayayı ve bir su bardağı ılık sütü bir tabağın içerisine alıp mayayı ezin. Üzerine toz şekeri serpiştirin ve mayayı 5 dakika dinlendirin. Dinlenmiş olan mayayı ve sütü unun içerisine ilave edip yoğurmaya başlayın. Yoğrulan hamuru tezgâhın üzerine alın ve nemli bir bez ile üzerini kapatın. Hamurun mayası gelene dek siz de iç harcı hazırlamaya geçin.

İç harç için verilen malzemelerden kuşbaşı eti bir tavanın içerisine alın ve kavurmaya başlayın. Kavrulan etlerin içerisine kıymayı ve yağı ekleyip kavurma işlemine devam edin. Biberleri yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve iç kısımlarını temizleyip minik şekillerde doğrayın. Doğranan biberleri kavrulan malzemelerin yanına alın. Domatesleri de rendeleyip ilave edin ve harcı 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Sosisleri ve sucuğu ince kıyım yapıp malzemelerin içerisine alın. Doğranmış zeytinler ile malzemeleri karıştırın ve hazırlanmış harcın içerisine baharatlar ile tuz ilavesi yapıp harmanlayın ve hamurları hazırlamaya geçin.

Mayası gelmiş olan hamuru limon büyüklüğünde bezelere ayırın ve bezelerden bir tanesini un serpiştirilmiş tezgâha alın. Merdane ile hamuru uzunlamasına olacak şekilde açın ve açılan hamurun kenarlarını katlayın. Orta kısmına karışık iç harçtan ilave edip yayın. Hazırlanmış olan pidenin üzerine zeytinyağı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın ve fırının ayarını 185 dereceye getirin. Karışık pideleri fırına gönderip kenarları kızarana dek pişirin. Yaklaşık 25 dakika kadar karışık pideleri fırında pişirin ve istenilen kızarıklığa geldiğinde fırından alıp üzerine bir bez örtün. Birkaç dakika bekletin ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 11.07.2023 18:23:30
Karışık Pide ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Karışık Pide Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Karışık Pide"
Geçenlerde bir lokantaya gittim ve karışık pide söyledim. Oldukça farklı ve güzel bir lezzeti. Hanıma söyledim ve evde yapmasını dile getirdim. Eşim bana içine mantar eklersen daha güzel olur mu diye sordu. Ancak ben bir şey söyleyemedim. Daha önce karışık pideye mantar ekleyen biri oldu mu? Koyduysanız lezzeti nasıl oldu.
.
CEVAP YAZ
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula'dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının p...
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi
Oktay Usta Pide Tarifi, pide muhakkak hepimizin vazgeçemediği lezzetler arasında yer alıyor. Birçok çeşidiyle herkesin zevkine ve damak tadına göre farklı tarifleri vardır. Bunlar; peynirli, kıymalı, ıspanaklı ve patatesli pidelerdir. Bugün kıymalı ç...
Peynirli Pide İçi
Peynirli Pide İçi
Peynirli pide içi, denilince belki birçok kişinin aklına kaşar peyniri gelmektedir. Peynirli pide harcı kaşar peyniri ile yapılabileceği gibi beyaz peynir ile de yapılabilir. Peynirli pide içinin yapımı çok kolaydır. Tek yapmanız gereken şey doğru pe...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisine soğan...
Evde Kıymalı Pide
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu d...
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Pide Hamuru Nasıl Yapılır, Hamur yiyecekleri evlerin vazgeçilmesidir hatta pide denilince ev halkında bir mutluluk oluşur. Ancak pide hamuru yapmak ve istenilen kıvama getirmek herkes için o kadarda basit değildir. Vereceğimiz tarif işinize çok yaray...
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı Pide İçi
Kaşarlı pide içi, yapımı belki de en kolay olan pide çeşididir. Bazı insanlar et yemeyi sevmez ya da isteseler bile et tüketmesi uygun olmadığı için et yemekten uzak durabilirler. İşte durumda bulunan insanlar için kaşarlı pide çok iyi bir alternatif...
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide
Kuşbaşılı Pide, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan ve lezzetiyle dillerden düşmeyen yemeklerinden biri de pide çeşitleridir. Her yaş grubunun damak zevkine hitap eden pidenin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Bazı kişiler çıtır çıtır...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori
Etli Pide Kalori, etli pide bizim kültürümüzün vazgeçilmez yemekleri arasında olup hamur işleri ve pidenin yeri tartışmasızdır. Her bölgeye özgü farklı farklı etli pide çeşitleri bulunur. Etli pide, pide hamuru üzerine koyulan iç harç ile özellikle t...
Pide Çeşitleri
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edileni s...

 

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Oktay Usta Pide Tarifi
Peynirli Pide İçi
Patatesli Pide
Evde Kıymalı Pide
Pide Hamuru Nasıl Yapılır
Kaşarlı Pide İçi
Kuşbaşılı Pide
Çökelekli Pide
Etli Pide Kalori
Pide Çeşitleri
Karadeniz Pide Tarifi
Kır Pidesi
Etli Pide İçi
Bafra Pide Tarifi
Pide Ekmek
Kaşarlı Pide
Pide Hamuru
Mayasız Pide Hamuru
Tavuklu Pide
Güveç Pide
Cıvıklı Pide
Mantarlı Kaşarlı Pide
Patlıcanlı Pide
Kabak Pidesi
Etli Pide
Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori
Sebzeli Pide
Ekmek Hamurundan Pide
Popüler İçerik
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tab...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir...
Etli Pide İçi
Etli Pide İçi
Etli pide içi; hemen herkesin ustalıkla başarabileceği işlerden bir tanesidir. Etli ya da farklı malzemeler kullanılarak yapılan pideler özellikle bay...
Bafra Pide Tarifi
Bafra Pide Tarifi
Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. B...
Pide Ekmek
Pide Ekmek
Pide ekmek:Pide çok tercih edilen hamur işi yani ekmek gibidir. Pide ekmeği özellikle ramazan aylarında çok tüketiliyor. Normal günlerde de evde yapab...
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Oktay Usta Pide Tarifi
Peynirli Pide İçi
Patatesli Pide
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2023