Kaşarlı Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide, et ve peyniri bir arada barındıran oldukça lezzetli bir pide çeşididir. Pide çeşitleri, Türk mutfağının sevilen yemeklerindendir ve küçük büyük birçok insan tarafından sevilerek tüketilir.

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide için Gerekli Malzemeler

Hamur İçin
  • 1.5 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yumurtanın akı
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket yaş mayanın 1/3 kadarı
İç Harcı İçin
  • 500 gram küçük küçük doğranmış kuşbaşı et
  • 3 tane domates
  • 3 tane sivri biber
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
  • Üzeri için yumurta sarısı

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamuru hazırlayalım ki iç malzemesini hazırlarken mayalanmaya başlasın. Hamur için ılıtılmış sütün içine yaş mayayı ekleyerek eritin. Eridikten sonra yoğurt, zeytinyağı ve yumurta akını karıştırın. Toz şekeri de ekleyerek yaş mayanın tepkimeye başlamasına fırsat verin. Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ve bir kabın içine koyup üzerini ıslak bir bez ile örterek mayalanması için dinlendirin.

Diğer tarafta küçük doğranmış kuşbaşı etleri zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun. Rengi dönen etlerin üzerine ince doğranmış soğanları ve yeşil biberleri ilave edin. Soğan ve yeşil biberler kavrulunca küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin ve üzerine tuz, karabiber, pul biberi ekleyip altını kapatın. İç harcımız hazır, bu harcı soğumaya bırakın.

Diğer tarafta mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıp bu bezeleri uzunlamasına pide şekline getirecek şekilde açın. Hamur ne çok ince ne de çok kalın olmalıdır ki içine koyulacak harcı taşıyabilsin. Soğuyan iç harçtan pide hamurunun üzerine yayın ve kenar kısımlarını iç tarafa doğru kapatın. Hamurun üzerine yumurta sarısını sürerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyarak 180 derecede pişirin.

Hamur tam olarak pişmeden önce tepsiyi dışarı alıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek üstü kızarana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide, özellikle iftar sofralarında ve özel günlerde tercih edilen bir yemektir. Lezzeti ve doyuruculuğu ile bilinir. Pide hamurunun iyi yoğrulması ve hamurun yeterli süre dinlendirilmesi, pidenin lezzetini artırır. İç malzemelerin taze ve kaliteli olması da önemlidir. Pide yaparken, hamurun kenarlarının iyi kapatılması, iç harcın dökülmesini önler.

Bu tarif, geleneksel pide tariflerinden esinlenerek modern mutfaklarda kolayca uygulanabilir. Pidenin üzerine kaşar peyniri eklenmesi, pidenin daha lezzetli ve çekici olmasını sağlar. Afiyetle tüketmeniz dileğiyle.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Tırnak Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tırnak Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri