pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Evde Peynirli Pide

Evde Peynirli Pide, mutfaklardaki nadide tatlardan biridir. Pide yapımına uyan kalite taze peynirin seçilmesi ilk tercih olmalıdır. Böylece evde yapabileceğiniz enfes pideler elde edebilirsiniz. Biraz da el marifetiniz varsa değmeyin keyfime tavrında işe koyulursunuz. Bunun için tek yapılması gereken hamuru kıvamında yapmak ve pişirme aşamasında dikkatli olmaktır. Hamuru açmak için gerekli aletlerin olmaması keyfinizi bozmasın ellerinizle yapabileceğiniz küçük peynirli pideler de gayet lezzetli olabilir. Her pratikliği mutfağınızda uygulamaya koymanız sizin açınızdan fayda sağlayacaktır.

Evde peynirli pide için gerekli malzemeler
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta (Sarısı ayrılmalı)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 su bardağı un
Üzeri için
  • Yarım kilo organik köy peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu.
  • 2 yumurta sarısı
Evde peynirli pide yapılışı

Bir bardakta ılık su içerisine yaş maya eklenip iyice sıvı hale getirilir.
Evde Peynirli Pide

Derin bir kapta zeytinyağı, yumurta beyazı, tuz, toz şeker ve hazırlanan maya eklenerek tamamı karıştırılır. Ardından un eklenir. Fazla sert olmayacak şekle gelene kadar oluşan hamur yoğurulur. Elde edilen hamur dinlendirme aşamasına bırakılarak üzerine şeffaf bir jelatin örtülür. Hamur ne kadar mayalanma süresinde tutulursa o kadar lezzetli olur. Bir yandan da peynir rendeleme işlemi yapılır. Hazır halde bir kenarda elinizin yakınında tutulur. Mayalanan hamur elma büyüklüğünde beze olarak oklava yardımıyla açılır. İstenilen boyutta uzun bir şekilde elde edilen bu hamurun kenarları içe doğru katlanır. Fırın tepsisi hafif zeytinyağı ile yağlanarak bu yapmış olduğunuz hamurlar dikkatlice yerleştirilir. Önceden bir müddet ısıtılmış olan fırına 180 derece ayarı yapılarak hamurlar pişirilmeye verilir. Kenarları hafif kızaran hamurdan fırından çıkarılarak üzerine tereyağı sürülür. Sonrasında peynirler üzerini kapsayacak halde dizilir. En üst kata ise istenilen miktarda çörek otu serpilir ve tekrar fırına verilir. Sürekli kontrol altında tutulan peynirli pideler piştikten hemen sonra sıcakken üzerine tereyağı sürülerek dilim halinde veya bütün olarak servis edilir.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 21.12.2016 14:45:16

Evde Peynirli Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Evde Peynirli Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Sucuklu Peynirli Pide

Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman ramazan ayıdır. Ramazanın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017