Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde peynirli pide, mutfaklarımızda yapabileceğimiz nadide tatlardan biridir. Pide yapımında kullanılacak taze ve kaliteli peynirin seçimi, lezzetli sonuçlar elde etmek için kritik bir öneme sahiptir. Biraz el marifeti ile evde enfes pideler yapabilir ve aile üyelerinizi memnun edebilirsiniz. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar, hamurun kıvamında hazırlanması ve pişirme aşamasında özen gösterilmesidir. Hamur açmak için gerekli aletlerin bulunmaması moralinizi bozmasın; ellerinizle yapabileceğiniz küçük peynirli pideler de gayet lezzetli olabilir. Her pratikliği mutfağınızda uygulamaya koymanız sizin açınızdan fayda sağlayacaktır.

Gerekli Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta (sarısı ayrılmalı)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 su bardağı un

Üzeri İçin

  • Yarım kilo organik köy peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yumurta sarısı

Evde Peynirli Pide Nasıl Yapılır?

1. İlk olarak, bir bardak ılık su içerisine yaş mayayı ekleyin ve iyice eritin.

2. Derin bir kapta zeytinyağı, yumurta beyazı, tuz, toz şeker ve hazırlanan mayayı ekleyerek karıştırın.

3. Ardından unu yavaş yavaş ekleyin ve fazla sert olmayacak şekilde hamuru yoğurun.

4. Elde edilen hamuru dinlendirmek için üzerini şeffaf bir jelatin ile örtün ve mayalanmaya bırakın. Hamur ne kadar uzun süre mayalanırsa o kadar lezzetli olur.

5. Bu sırada peyniri rendeleyin ve hazır halde bir kenarda tutun.

6. Mayalanan hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın ve oklava yardımıyla açın. İstenilen boyutta uzun bir şekil elde edin ve kenarlarını içe doğru katlayın.

7. Fırın tepsisini hafif zeytinyağı ile yağlayarak hazırladığınız hamurları dikkatlice yerleştirin.

8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamurları pişirin. Kenarları hafif kızaran hamurları fırından çıkararak üzerine tereyağı sürün.

9. Sonrasında peynirleri üzerine serpiştirin ve en üst kata çörek otu ekleyin. Tekrar fırına verin ve sürekli kontrol altında tutarak pişirin.

10. Peynirli pideler piştikten hemen sonra sıcakken üzerine tereyağı sürerek dilim halinde veya bütün olarak servis edin.

Sonuç

Evde peynirli pide yapımı, mutfak becerilerinizi geliştirmek ve sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz hazırlamak için harika bir fırsattır. Doğru malzemeleri kullanarak ve adımlara dikkat ederek hazırlayacağınız peynirli pideler, sofralarınıza ayrı bir tat katacaktır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Etli Pide Kalori 1 Adet Etli Pide Kaç Kalori?dir?

Etli Pide Kalori 1 Adet Etli Pide Kaç Kalori?dir?

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pideden Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Pideden Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kaç Kalori?

Pide Kaç Kalori?

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Pide Tarifi ve Malzemeleri

İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri

İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri