Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide

Mantarlı pide, vejetaryen beslenen kişiler için kaçınılmaz bir lezzet olacaktır. Mantarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayabileceğiniz gibi köy mantarı ile de yapabilirsiniz. Besleyici özelliği yüksek olan mantarlı pide tarifini misafirlerinize veya ailenin bir arada olduğu pazar akşamları için yapabilirsiniz. Sevdiklerinizin de çok beğeneceği mantarlı pideyi önerdiğimiz tarif ile yapmanız halinde, herkesten tam not alacaksınız.

Gerekli Malzemeler

Hamur İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 300 gr kültür mantarı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri İçin Malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Mantarlı Pide Nasıl Yapılır?

Mantarlı pidenin hazırlanmasına mayanın aktif hale getirilmesiyle başlayın. Bir paket yaş mayayı bir kaseye alın ve üzerine toz şeker ile bir çay bardağı ılık süt ekleyip karıştırın. Maya aktif hale gelene kadar yaklaşık 5 dakika bekletin. Bu sürenin ardından unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını açın. Sulandırılmış mayayı, tuzu, tereyağını ve zeytinyağını unun ortasına ekleyip yoğurmaya başlayın. Azar azar süt ekleyerek hamuru toparlayın. Hamur toparlandığında yoğurma işlemini bırakın ve üzerini nemli bir bezle örtün. Hamuru oda sıcaklığında yarım saat kadar bekletin. Bu süre zarfında hamurun mayalanması hızlanacaktır.

Hamur mayalanırken, mantarları hazırlamaya geçin. Mantarların kabuk kısımlarını soyun ve ince dilimler halinde kesin. Mantarların üzerine karabiber, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Mayalanmış hamurdan limon büyüklüğünde bezeler koparın ve un serpilmiş tezgâhta açın. Açılan hamurun ortasına mantarlı karışımdan ekleyip yayın. Pidelerin kenarlarını içe doğru kapatın ve kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Yağlı kâğıdınız yoksa, fırça ile tepsiyi yağlayabilirsiniz. Hazırlanmış pideleri tepsiye dizin. Üzeri için yumurta sarısı ile zeytinyağını karıştırıp, fırça ile pidelerin üzerine sürün. Fırın tepsisini 185 derece ısıtılmış fırına gönderin ve pideleri 20-25 dakika kadar pişirin. Sürenin sonunda pideleri kontrol edin. İstenilen kıvamda pişmiş ise pideleri fırından alıp kenarlarına tereyağı veya eritilmiş margarin sürün. Hazır hale gelmiş olan mantarlı pideleri sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cantık Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cantık Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kır Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kır Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Şekerli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?dir?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?dir?

Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri

İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri