Evde Kıymalı Pide

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadır. Bu durumun en büyük nedeni tabi ki ülkemizin batı bölgelerinde pide fırınlarının az bulunması ve bazen bulunmamasıdır.
Oldukça yaygın olarak tüketilen evde kıymalı pideyi, sizlerde çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Böylece bir pide fırınına ihtiyacınız olmadan kolay bir şekilde pidenizi kendiniz yapacaksınız. Her ne kadar kişiyi uğraştırıcı bir tarif olsa bile aslında bu mükemmel lezzeti tatmanız için değecek bir durumdur. Evde kıymalı pide yapılışında aslında hem hamur için malzemeler gerekir hem de kişinin pide içerisinde kullanacağı kıymalı harç için malzemeler gerekir. Bu durumun yanı sıra belirtmek isterim ki eğer evde yapacağınız kıymalı pide sayısının az olmasını isterseniz malzeme miktarını azaltabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1,5 çay bardağı ılık su,
  • Bir paket maya,
  • İki tatlı kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir buçuk çay bardağı yoğurt
  • 6 su bardağı un
Kıymalı iç malzemeleri
  • Bir kilo gram kadar kıyma,
  • İki adet soğan,
  • İki adet sivri biber,
  • Bir kaşık pul biber ve bir miktar toz biber
  • Damak tadınıza göre bir miktar tuz
  • Bir buçuk yemek kaşığı domates salçası,
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet domates
Evde kıymalı pide nasıl yapılır?

Öncelikle kıymalı pidenin içerisinde kullanılacak olan iç harcı yaparsanız sizler hamur yoğururken kıymalı harç dinlenecektir.
Bu sayede kıymalı pideden çok daha lezzet elde edebilirsiniz. Bu iç malzemeyi hazırlarken domatesleri, soğanları, biberleri ayrı ayrı robottan geçirin. Eğer robotunuz yok ise bu durumda isterseniz ince ince manuel olarak doğrayabilirsiniz. Böylesi tabi ki lezzet açısından çok daha sağlıklıdır. Bu işlemde maydanozları kesinlikle bıçak ile doğramanız gerekecektir. Aksi durumda maydanoz suyu çok büyük renk verecektir. Robota çektiğiniz ya da iyice doğradığınız malzemeleri baharatları da kullanarak etlerle birlikte karıştırırsanız iç harcınız tamamlanmış olacaktır.

Bir diğer aşamada ise artık hamur yoğurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle geniş bir yoğurma kabı içerisine maya ile şekeri koyarak üzerine bir miktar su ekleyin. Bol bol karıştırarak mayanın erimesini ve şeker ile karışmasını sağlayın. Birkaç dakika bekleyerek mayanın biraz kabarmasını sağlayın. Bu süre geçtikten sonra malzemelerde hamur için ayırdığımız ürünleri ekleyerek hamur kıvamı alana kadar bol bol yoğurun. Yoğurma işleminin yeterli olmasına çok dikkat etmelisiniz. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamuru da dinlenmeye bırakın.

İşte insanların, evde kıymalı pide yapılışı sırasında en çok zorlandığı aşama bu kısımdır. Bu aşamada kıymalı pidenin yapılışı sırasında açma işlemini yapacaksınız. Önce bir kabın içerisine biraz un serpiştirin ve hamurdan bezeler yaparak kaba dizin. Kab olarak bir fırın tepsisi seçebilirsiniz. Daha sonra bu bezeleri uzunlamasına olacak şekilde elinizle açın. Bir pide boyutuna gelen hamurun tam ortasında bir miktar kıymalı iç koyarak iyice tutması için bastırın. Bu sırada fırınınızı 250 dereceye ayarlayın ve önceden ısınmasını sağlayın. Son olarak pidelerin kenarlarını harcın dökülmemesi için katlayın ve tepsi ile fırına atın. Piştikten sonra ister dilimleyerek ister büyük parçalar halında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde Kıymalı Pide Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Evde Kıymalı Pide"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Pide Çeşitleri
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edilen...
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tabi ki adından da anlaşılabileceği gibi Türkiye'de Karadeniz bölgesinde bulunan illerde çok fazla yapı...
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide türüdür. Birçok pide çeşidi arasında yükseklere günümüzde ülkemizde son derece yaygın olarak h...
Fırında Pide Tarifi
Fırında Pide Tarifi
Fırında Pide Tarifi, yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeniyle ve severek yediği ev yapımı fırında pide tarifini biraz zahmetli olsa da evde hazırlamakta aslında çok kolaydır. Bazı insanlar için pideyi dışarıda yemek oldukça cazip gelebilir. Aslın...
Etli Pide
Etli Pide
Etli pide, Türk damak zevkine uygun bir yiyecektik.özellikle iç Anadolu fazlasıyla tüketilen bu pide çeşidi diğer adıyla etli ekmek Konya ilimizin en meşhur pidesidir. Her ne kadar Konya ile adını duyurmuş olsa da Kayseri ilimizde de oldukça fazla y...
Mantarlı Pide
Mantarlı Pide
Mantarlı pide, vejetaryen beslenen kişiler için mantarlı pide kaçınılmaz olacaktır. Mantarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayacağınız gibi köy mantarı ile de yapabilirsiniz. Besleyici özelliği fazla olan mantarlı pide tarifini misafir gelen konu...
Karışık Pide
Karışık Pide
Karışık pide, evde bulunan her türlü malzeme ile yapılması mümkün olan bir tariftir. Besleyici özelliği fazladır ve içerisinde yer alan malzemelere göre lezzeti değişkendir. Eğer önereceğimiz tarif ile karışık pideler hazırlar iseniz lezzetine doy...
Görele Pide
Görele Pide
Görele Pide, 85 yıllık bir geçmişi bulunan pidenin Görele’de yapılan ve o yere özgü ayrı bir lezzeti olanına da Görele pidesi isimi verilmektedir. Görele pidesinin lezzetli olması o yörede yapanların verdiği emeğin yanı sıra fırının ısısından sunu...
Tavuklu Pide
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pi...
Pastırmalı Pide
Pastırmalı Pide
Pastırmalı Pide, Bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafındaki çemenle çevrili olmasından dolayı yenmesinde tereddüt edilse de artık çemensiz pastırma...
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıdır. Ancak çocuklarınız acılı sevmiyor ise patlıcanlı pidenin içerisine acı ilave etmeyebilirs...
Pide Kebabı
Pide Kebabı
Pide kebabı, evde hazırlayabileceğimiz çok kolay ve pratik bir kebap çeşididir. Türk mutfaklarının vazgeçilmez bir lezzetidir. Pide kebabının içindeki malzemeler sayesinde çok sağlıklı ve lezzetli oluyor. Özellikle ramazan aylarında davetlerde çok ya...
Kavurmalı Pide
Kavurmalı Pide
Kavurmalı pide: Herkesin çok sevdiği hamur işidir. Çok lezzetli ve harika bir lezzettir. Sofraların baş tacıdır. Hem tadı hem de görselliği çok güzel olu...
Devamını Oku
Pideden Pizza
Pideden Pizza
Pideden Pizza, Özellikle ramazan aylarında iftardan kalan pideleri değerlendirme amacıyla yapılıyor. Hem evde kalan malzemeyi değerlendirip hem de farklı bir...
Devamını Oku
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak mutfak i...
Devamını Oku
Soğanlı Pide
Soğanlı Pide
Soğanlı pide, pide Türk mutfağında yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Normal ekmek gibi sofraları süsleyen pide ayrıca kebap, döner, İskender gi...
Devamını Oku
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemekler...
Devamını Oku
Ispanaklı Pide
Ispanaklı Pide
Ispanaklı Pide, Pidenin genellikle kaşar ya da et çeşitleri ile yapıldığı bilinmektedir. Sebzeli pide çeşitlerinden olan ıspanaklı pide ise özellikle vej...
Devamını Oku
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide; Yapımı zor ama çok doyurucu ve lezzetli hamur işidir. Genel olarak fırında pişirilir. Şimdi gelin sizlerle birlikte kıymalı pidenin tarifin...
Devamını Oku
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebi...
Devamını Oku
Pide Çeşitleri
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifler...
Devamını Oku
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tabi ki adı...
Devamını Oku
Kır Pidesi
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide tü...
Devamını Oku
Fırında Pide Tarifi
Fırında Pide Tarifi
Fırında Pide Tarifi, yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeniyle ve severek yediği ev yapımı fırında pide tarifini biraz zahmetli olsa da evde hazırlamakta a...
Devamını Oku
Etli Pide
Etli Pide
Etli pide, Türk damak zevkine uygun bir yiyecektik.özellikle iç Anadolu fazlasıyla tüketilen bu pide çeşidi diğer adıyla etli ekmek Konya ilimizin en meşhur...
Devamını Oku
Mantarlı Pide
Mantarlı Pide
Mantarlı pide, vejetaryen beslenen kişiler için mantarlı pide kaçınılmaz olacaktır. Mantarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayacağınız gibi köy mantarı...
Devamını Oku
Karışık Pide
Karışık Pide
Karışık pide, evde bulunan her türlü malzeme ile yapılması mümkün olan bir tariftir. Besleyici özelliği fazladır ve içerisinde yer alan malzemelere göre...
Devamını Oku
Görele Pide
Görele Pide
Görele Pide, 85 yıllık bir geçmişi bulunan pidenin Görele’de yapılan ve o yere özgü ayrı bir lezzeti olanına da Görele pidesi isimi verilmektedir. Görele...
Devamını Oku
Tavuklu Pide
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menü...
Devamını Oku
Pastırmalı Pide
Pastırmalı Pide
Pastırmalı Pide, Bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genel...
Devamını Oku
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıdı...
Devamını Oku
Pide Kebabı
Pide Kebabı
Pide kebabı, evde hazırlayabileceğimiz çok kolay ve pratik bir kebap çeşididir. Türk mutfaklarının vazgeçilmez bir lezzetidir. Pide kebabının içindek...
Devamını Oku

 

Tırnak Pide
Samsun Pide
Cıvıklı Pide
Bafra Pide Tarifi
Kapalı Pide
Cantık Pide
Şekerli Pide
Kabak Pidesi
Pide Hamuru
Kavurmalı Pide
Pideden Pizza
Kaşarlı Pide
Soğanlı Pide
Patatesli Pide
Ispanaklı Pide
Evde Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Çökelekli Pide
Pide Çeşitleri
Karadeniz Pide Tarifi
Kır Pidesi
Fırında Pide Tarifi
Etli Pide
Mantarlı Pide
Karışık Pide
Görele Pide
Tavuklu Pide
Pastırmalı Pide
Patlıcanlı Pide
Pide Kebabı
Popüler İçerik
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak ...
Soğanlı Pide
Soğanlı Pide
Soğanlı pide, pide Türk mutfağında yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Normal ekmek gibi sofraları süsleyen pide ayrıca kebap, döner, İskender gibi et...
Patatesli Pide
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam ...
Ispanaklı Pide
Ispanaklı Pide
Ispanaklı Pide, Pidenin genellikle kaşar ya da et çeşitleri ile yapıldığı bilinmektedir. Sebzeli pide çeşitlerinden olan ıspanaklı pide ise özellikl...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide; Yapımı zor ama çok doyurucu ve lezzetli hamur işidir. Genel olarak fırında pişirilir. Şimdi gelin sizlerle birlikte kıymalı pidenin ta...
Çökelekli Pide
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Görele Pide
Tavuklu Pide
Pastırmalı Pide
Patlıcanlı Pide
Pide Kebabı
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Pide Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Pide Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2018