Sebzeli Pide Sebzeli pide, içerisinde çeşitli sebzelerin bulunduğu ve lezzetli bir pide türüdür. Türkiye'de bölgesel olarak farklı yapılış şekilleri olan sebzeli pidenin genel bir tarifi mevcuttur. Bu tarif, çoğu kişinin sebzeli pideyi yapma şekline benzemektedir. Sebzeli pide, yaygın olarak tüketilen bir yiyecektir ve en çok sevilmesinin nedeni içindeki sebzelerin pideyle birleşerek oluşturduğu mükemmel lezzettir. Ayrıca sebzeli pide, her öğünde gönül rahatlığıyla tüketilebilir olması sayesinde birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu nedenle siz de istediğiniz her öğün için sebzeli pide tüketebilirsiniz. Sebzeli pideyi tek başına tüketmek yerine yanında açık bir çayla birlikte yemek, lezzetini daha da artıracaktır. Sebzeli Pide Malzemeleri
Sebzeli Pide Nasıl Yapılır? Öncelikle, hem lezzet açısından hem de hijyen açısından sebzeleri iyi bir şekilde yıkamalısınız. Özellikle sebzelerin tozlardan arınması için dikkatlice yıkanmaları gerekmektedir. Taze soğanları ve biberleri ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Domateslerin kabuklarının tamamen soyulmasına dikkat edin, aksi takdirde pide yerken ağıza domates kabukları gelebilir. İkinci aşamada, tavayı ocağa koyun ve dört çorba kaşığı tereyağını eritin ve iyice kızdırın. Kızdırılmış tereyağının içine doğradığınız biberleri ekleyin ve pembeleşinceye kadar pişirin. Daha sonra mantarları ve ince doğranmış taze soğanları ekleyin. Bir süre karıştırarak pişirin ve ardından baharatları ekleyip iyice karıştırın. Bu işlemi tamamladıktan sonra, harcın suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Sebzeli pide yapımında kullanacağınız hamuru parçalara ayırarak bezeler yapın. Bu bezeleri kayık şeklinde açın ve içine hazırladığınız sebzeli harcı ekleyin. Hamuru açarken elle açabilir veya merdane kullanarak un yardımıyla açabilirsiniz. Açtığınız hamurun ortasına harcı ekledikten sonra kenarlarını bir santimetre içe kıvırarak kapatın. Bu işlemin sonunda, kenarlara yumurta sarısını sürün ve tüm pidelere aynı işlemi uygulayın. Son olarak, fırınınızı önceden 200 dereceye ısıtın ve sebzeli pideyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayın. Sebzeli pideleri tepsiye dizin ve ısınmış olan fırına koyun. Tam olarak kızaran pideleri dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun. |