pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pide Kebabı


Pide kebabı, evde hazırlayabileceğimiz çok kolay ve pratik bir kebap çeşididir. Türk mutfaklarının vazgeçilmez bir lezzetidir. Pide kebabının içindeki malzemeler sayesinde çok sağlıklı ve lezzetli oluyor. Özellikle ramazan aylarında davetlerde çok yapılıyor. Misafirlerinize  sevdiklerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kebaptır. Pide kebabı sofralarda çok ağır ve şık görünüyor. Özellikle ramazan aylarının bayatlamış pideleri bu şekilde pide kebabı yaparak değerlendirebiliyoruz. Pideler hem ziyan olmuyor hem de ortaya çok güzel bir pide kebabı çıkıyor. Sahur sofralarında ve iftar sofralarında bulunması ayrı bir tat veriyor. Evde hazırlayacağınız pide kebabı çocuklar içinde çok sağlıklı oluyor ve çocuklar çok severek yiyorlar. Besleyici ve vitaminli oluyor. Pide kebabı protein kaynagıdır ve enerji verir.

Pide kebabı malzemeleri:
  • Bayatlamış ramazan pidesi
  • 250 gr kıyma
  • 1 Tane orta boy soğan
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1,5- 2 su bardağı su
Pide kebabının üzeri için malzemeler:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Pul biber
Pide kebabının yapılışı:
Öncelikle bayatlamış olan ramazan pidemizi küp şeklinde küçük küçük keselim ve fırına verelim.
Pide Kebabı

Pidelerin üzerleri kızarıp kıtır kıtır olana kadar fırında bekletelim. Sonra bir teflon tavaya 1,2 kepçe kadar sıvı yağ koyalım. Daha sonra soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuralım ve üzerine kıymayı ekleyip tekrar kavurmaya devam edelim. 10 dakika yeterli olacaktır. Sonra salçayı da ekleyelim biraz çevirelim ve son olarak suyu ve baharatları ekleyelim.  Hepsini birlikte biraz daha pişirelim. Suyunu tam olarak çekmemeli. Pidelerimizi ıslatacak kadar sulu olmalı. Daha sonra ayrı bir tavada tereyağını koyalım ve eritelim. Eriyen tereyağının üzerine pul biberi ekleyelim karıştıralım. Bu pide kebabımızın sosu oluyor. Önce pidelerimizi servis tabağına koyalım ve sonra üzerine sırayla kıymayı koyalım. Sonra sarımsaklı yoğurdu ekleyelim ve son olarak tereyağlı sosumuzu en üstüne dökelim. Pide kebabımız servise hazırdır. Sıcakken servis yapalım.

Afiyet olsun....

Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 10:09:19

Pide Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pide Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Sucuklu Peynirli Pide

Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman ramazan ayıdır. Ramazanın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017