Pide Kebabı


Pide kebabı, evde hazırlayabileceğimiz çok kolay ve pratik bir kebap çeşididir. Türk mutfaklarının vazgeçilmez bir lezzetidir. Pide kebabının içindeki malzemeler sayesinde çok sağlıklı ve lezzetli oluyor. Özellikle ramazan aylarında davetlerde çok yapılıyor. Misafirlerinize sevdiklerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir kebaptır.
Pide kebabı sofralarda çok ağır ve şık görünüyor. Özellikle ramazan aylarının bayatlamış pideleri bu şekilde pide kebabı yaparak değerlendirebiliyoruz. Pideler hem ziyan olmuyor hem de ortaya çok güzel bir pide kebabı çıkıyor. Sahur sofralarında ve iftar sofralarında bulunması ayrı bir tat veriyor. Evde hazırlayacağınız pide kebabı çocuklar içinde çok sağlıklı oluyor ve çocuklar çok severek yiyorlar. Besleyici ve vitaminli oluyor. Pide kebabı protein kaynagıdır ve enerji verir.

Pide kebabı malzemeleri:
  • Bayatlamış ramazan pidesi
  • 250 gr kıyma
  • 1 Tane orta boy soğan
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1,5- 2 su bardağı su
Pide kebabının üzeri için malzemeler:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Pul biber
Pide kebabının yapılışı:
Öncelikle bayatlamış olan ramazan pidemizi küp şeklinde küçük küçük keselim ve fırına verelim. Pidelerin üzerleri kızarıp kıtır kıtır olana kadar fırında bekletelim. Sonra bir teflon tavaya 1,2 kepçe kadar sıvı yağ koyalım.
Daha sonra soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavuralım ve üzerine kıymayı ekleyip tekrar kavurmaya devam edelim. 10 dakika yeterli olacaktır. Sonra salçayı da ekleyelim biraz çevirelim ve son olarak suyu ve baharatları ekleyelim. Hepsini birlikte biraz daha pişirelim. Suyunu tam olarak çekmemeli. Pidelerimizi ıslatacak kadar sulu olmalı. Daha sonra ayrı bir tavada tereyağını koyalım ve eritelim. Eriyen tereyağının üzerine pul biberi ekleyelim karıştıralım. Bu pide kebabımızın sosu oluyor. Önce pidelerimizi servis tabağına koyalım ve sonra üzerine sırayla kıymayı koyalım. Sonra sarımsaklı yoğurdu ekleyelim ve son olarak tereyağlı sosumuzu en üstüne dökelim. Pide kebabımız servise hazırdır. Sıcakken servis yapalım.

Afiyet olsun....

Pide Kebabı Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pide Kebabı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kıymalı Pide İçi Hazırlama
Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar
1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının ...
Çökelekli Pide
Çökelekli pide, çökelekli pide çok sevilerek tüketilen pide tariflerindendir. Genellikle sabah kahvaltılarda tüketilir, diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yapımı kolay bir tariftir. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğini...
Pide Çeşitleri
Pide çeşitleri, farklı çeşitleri olan pide toplum olarak en çok tüketilen hamur işlerinden biridir. Kıymalı, peynirli, mantarlı ve sebzeli değişik tarifleri olan pideler arzuya göre farklı malzemeler ile hazırlanabilir. Lakin en çok tercih edilen...
Karadeniz Pide Tarifi
Karadeniz pide tarifi, çok eski zamanlardan beri insanların öğrenmek istediği yemek tariflerinden biridir. oldukça yaygın olarak tüketilen bu pide tabi ki adından da anlaşılabileceği gibi Türkiye'de Karadeniz bölgesinde bulunan illerde çok fazla yapı...
Kır Pidesi
Kır pidesi, tarihinin oldukça eski zamanlara kadar gitmesi nedeni ile o günlerden günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan mükemmel bir pide türüdür. Birçok pide çeşidi arasında yükseklere günümüzde ülkemizde son derece yaygın olarak h...
Fırında Pide Tarifi
Fırında Pide Tarifi, yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeniyle ve severek yediği ev yapımı fırında pide tarifini biraz zahmetli olsa da evde hazırlamakta aslında çok kolaydır. Bazı insanlar için pideyi dışarıda yemek oldukça cazip gelebilir. Aslın...
Etli Pide
Etli pide, Türk damak zevkine uygun bir yiyecektik.özellikle iç Anadolu fazlasıyla tüketilen bu pide çeşidi diğer adıyla etli ekmek Konya ilimizin en meşhur pidesidir. Her ne kadar Konya ile adını duyurmuş olsa da Kayseri ilimizde de oldukça fazla y...
Mantarlı Pide
Mantarlı pide, vejetaryen beslenen kişiler için mantarlı pide kaçınılmaz olacaktır. Mantarlı pideyi kültür mantarı ile hazırlayacağınız gibi köy mantarı ile de yapabilirsiniz. Besleyici özelliği fazla olan mantarlı pide tarifini misafir gelen konu...
Karışık Pide
Karışık pide, evde bulunan her türlü malzeme ile yapılması mümkün olan bir tariftir. Besleyici özelliği fazladır ve içerisinde yer alan malzemelere göre lezzeti değişkendir. Eğer önereceğimiz tarif ile karışık pideler hazırlar iseniz lezzetine doy...
Görele Pide
Görele Pide, 85 yıllık bir geçmişi bulunan pidenin Görele’de yapılan ve o yere özgü ayrı bir lezzeti olanına da Görele pidesi isimi verilmektedir. Görele pidesinin lezzetli olması o yörede yapanların verdiği emeğin yanı sıra fırının ısısından sunu...
Tavuklu Pide
Tavuklu pide, Tavuk etinden hoşlanan kişiler için kaçınılmaz bir tarif olan tavuklu pide herkesin yapabileceği kolaylıktadır. Akşam yemeği veya öğle menüsü için kendinize ve sevdiklerinize hoş kokulu tavuklu pideler hazırlayabilirsiniz. Tavuklu pi...
Pastırmalı Pide
Pastırmalı Pide, Bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafındaki çemenle çevrili olmasından dolayı yenmesinde tereddüt edilse de artık çemensiz pastırma...
Patlıcanlı Pide
Patlıcanlı Pide, hazırlanması biraz zahmetli olsa da lezzet bakımından oldukça enfes bir pide çeşididir. Patlıcan pidenin en önemli püf noktası acılı olmasıdır. Ancak çocuklarınız acılı sevmiyor ise patlıcanlı pidenin içerisine acı ilave etmeyebilirs...

Kıymalı Pide İçi Hazırlama

Kıymalı pide içi hazırlama; aslında pide yapımında en kolay aşamalardan bir tanesidir. Pide özellikle aniden bastıran ya da özel günlerde kalabalık misafirleri daha pratik ağırlayabilmek için çok iyi bir yemek alternatifidir. Aslında pide içi hazırla...

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar, Pide, Türk ve Orta Doğu mutfağında yaygın bir ekmek türüdür. Yabancı ülkelerde ise pideye en yakın ekmeğin adı pitadır. Pide ismi fodula’dan (Fodula; Dana etli çavdar ekmeği dolmasıdır) gelmektedir. Osmanlı Sarayının ...

Pide

Pide, ana malzemesi un olan ve fırında pişirilen yassı bir şekli olan ekmek türüdür. Karbonhidrat bakımından zengindir. İçli ya da sade yapılabilir. Kıymalı, tavuklu, mantarlı, kaşarlı, çökelekli, pastırmalı, kavurmalı, sebzeli, patatesli, yum...

Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların i...

Pide İçi

Pide içi, pide ana malzemesi un olan içerisine süt yağ tuz eklenerek yoğurulan ve yassı bir şekil verilerek ister sade ister içli hazırlanarak fırında pişirilen bir yemektir. Damak tadına göre farklı iç malzemeleri kullanılarak yapılabilir. He...

Tırnak Pide

Tırnak pide, döner, İskender gibi et yemeklerinin olmazsa olmazıdır. Bu tür et yemeklerinin altına kare şeklinde kesilerek sıralanır. Üzerine et döşenerek servise sunulur. Tırnak pide ayrıca Ramazan sofralarının da olmazsa olmazla...

Samsun Pide

Samsun Pide, Hamuru yaparken instant mayadan ziyade yaş maya kullanmak istiyorum diyorsanız, mayayı mutlaka hamur yapılmadan on on beş dakika önce ılık suda eritmek gerekir. Eritilmeden direkt hamura katılınca eşit o...

Cıvıklı Pide

Cıvıklı pide, Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir pide çeşitidir. Develi belediyesi bu pide çeşidinin 2008 yılında patentini almıştır. Düğünlerde, cenazelerde, toplantılarda Kayseri'de bolca yaptırılıp misafirlere ikram edilir. Kayseri'ye ...

Bafra Pide Tarifi

Bafra Pide Tarifi, Bafra pidesi Samsun iline ait, çok lezzetli ve meşhur olan bir pide çeşididir. İsminin Bafra pidesi olmasının sebebi de budur. Bafra pidesinin yapımı kolay gibi gözükse de lezzetinin yerinde olması için hamurunun kıva...

Kapalı Pide

Kapalı Pide, genellikle herkesin sevdiği kapalı pide farklı malzemeler ile hazırlanabilir. İç kısmında kullanacağınız malzeme tamamen damak zevkinize kalmıştır. Ancak biz bu tarif de mantarlı karışım kullanmayı tercih ettik. Kapalı piden...

Cantık Pide

Cantık Pide, Bursa'nın herkes tarafından bilinmeyen ancak oldukça lezzetli bir pidesidir. Bilinen pide ölçülerinden küçük olan cantık pide oldukça gösterişli ve farklı bir tariftir. Misafirlerinize gururla sunacağınız bu pideyi bir kez yapmaya...

Şekerli Pide

Şekerli pide, Elazığ ve Gaziantep yörelerinde yaygın bir şekilde hazırlanan pide çeşitlerinden biridir. Şekerli pide tuzu alınmış inek peyniri kullanılarak hazırlanmaktadır. Pide genelde başlı başına bir ana yemek türü olsa da şek...

Kabak Pidesi

Kabak Pidesi: Ege yöresine ait olan kabak pidesi Manisa şehrinde çok yapılır. Gelen misafirlerine ikram için kabak pidesini çok yaparlar. Yapımı oldukça kolay olup fazla malzeme içermeyen bir tariftir. Tarifi kendinize göre değiştirerek sizde ...

Pide Hamuru

Pide hamuru, her ne kadar zor gibi görünüyor olsa da evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz hamur tarifleri arasında yer almaktadır. Nasıl bir pide hazırlıyor olursanız olun kullanacağınız bu hamur tarifi sayesinde lezzetli pideler hazırlayabili...

Kavurmalı Pide

Kavurmalı pide: Herkesin çok sevdiği hamur işidir. Çok lezzetli ve harika bir lezzettir. Sofraların baş tacıdır. Hem tadı hem de görselliği çok güzel oluyor. İnsanların önce gözüne sonra midesine hitap ediyor. Özellikle ramazan aylarında ...

Pideden Pizza

Pideden Pizza, Özellikle ramazan aylarında iftardan kalan pideleri değerlendirme amacıyla yapılıyor. Hem evde kalan malzemeyi değerlendirip hem de farklı bir lezzet denemek için gerçekten güzel bir tarif. Evde kalan kuru ekmeklerin değerlendir...

Kaşarlı Pide

Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak mutfak içerisinde ne kadar hamarat olduğunuzu misafirlerinize gösterebilirsiniz. ...

Soğanlı Pide

Soğanlı pide, pide Türk mutfağında yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Normal ekmek gibi sofraları süsleyen pide ayrıca kebap, döner, İskender gibi et yemekleri ile birlikte de yaygın bir şekilde tüketimi yapılmaktadır. Pide hamur...

Patatesli Pide

Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz bir lezzettir. Damak tadınıza uyum sağlayacak şekilde içerisin...

Ispanaklı Pide

Ispanaklı Pide, Pidenin genellikle kaşar ya da et çeşitleri ile yapıldığı bilinmektedir. Sebzeli pide çeşitlerinden olan ıspanaklı pide ise özellikle vejetaryen olanların ya da damak tadı konusunda sebzeyi tercih eden kişilerin mutlaka d...

Evde Kıymalı Pide

Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu bölgelerde çok daha yaygın bir şekilde yapılan bu yemeği batı insanları aslında yapamamaktadı...

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide; Yapımı zor ama çok doyurucu ve lezzetli hamur işidir. Genel olarak fırında pişirilir. Şimdi gelin sizlerle birlikte kıymalı pidenin tarifini inceleyelim. Kıymalı Pide İçin Gerekli Malzemeler:...

 

Tırnak Pide
Samsun Pide
Cıvıklı Pide
Bafra Pide Tarifi
Kapalı Pide
Cantık Pide
Şekerli Pide
Kabak Pidesi
Pide Hamuru
Kavurmalı Pide
Pideden Pizza
Kaşarlı Pide
Soğanlı Pide
Patatesli Pide
Ispanaklı Pide
Evde Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Çökelekli Pide
Pide Çeşitleri
Karadeniz Pide Tarifi
Kır Pidesi
Fırında Pide Tarifi
Etli Pide
Mantarlı Pide
Karışık Pide
Görele Pide
Tavuklu Pide
Pastırmalı Pide
Patlıcanlı Pide
Pide Kebabı
Popüler İçerik
Kaşarlı Pide
Kaşarlı Pide, kahvaltı için sofrada çeşit olsun diyenler ya da misafiri gelecek olanlar yemeğin yanına çeşit olması için kolayca kaşarlı pide yaparak ...
Soğanlı Pide
Soğanlı pide, pide Türk mutfağında yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Normal ekmek gibi sofraları süsleyen pide ayrıca kebap, döner, İskender gibi et...
Patatesli Pide
Patatesli pide, patatesli pide herkesin severek tükettiği pide çeşitlerindendir. Sabah kahvaltılarında öğlen yemeklerin de beş çaylarında ya da akşam ...
Ispanaklı Pide
Ispanaklı Pide, Pidenin genellikle kaşar ya da et çeşitleri ile yapıldığı bilinmektedir. Sebzeli pide çeşitlerinden olan ıspanaklı pide ise özellikl...
Evde Kıymalı Pide
Evde kıymalı pide, aslında hem misafirleriniz için hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem yiyeceklerden biridir. Genellikle ülkemizde doğu ...
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide; Yapımı zor ama çok doyurucu ve lezzetli hamur işidir. Genel olarak fırında pişirilir. Şimdi gelin sizlerle birlikte kıymalı pidenin ta...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Görele Pide
Tavuklu Pide
Pastırmalı Pide
Patlıcanlı Pide
Pide Kebabı
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Pide Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Pide Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2018