Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı pide, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İç harcı kıyma, çeşitli baharatlar ve sebzelerden yapılır. İlk başta zor gibi görünse de, kıymalı pide yapımı aslında oldukça kolaydır. Bugün sizlerle kıymalı pide yapımını paylaşacağız. Hem iç malzemesinin nasıl hazırlandığını hem de pidenin nasıl yapıldığını öğreneceğiz.

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

İç İçin Malzemeler
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kimyon (İstediğiniz diğer baharatları da ekleyebilirsiniz)

Hamuru İçin Malzemeler
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Un (aldığı kadar)

Kıymalı Pide İçi Nasıl Hazırlanır?

Önce hamuru hazırlayalım. Bir kaba ılık sütü, sıvı yağı, yumurtayı, tuzu, şekeri koyup karıştıralım. Ilık su ve mayayı da ekleyip eriterek karışıma ilave edelim. Üzerine azar azar un ekleyerek yoğuralım. Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğurulmalıdır. Yoğurduğumuz hamuru mayalanmaya bırakalım.

Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayalım. Soğan, sarımsak ve biberleri rondodan geçirip bir kaba alalım. Domateslerin kabuğunu soyup ince ince doğrayalım ve soğanların üzerine ilave edelim. Üzerine kıyma, salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştıralım. Hazırladığımız iç harcı bir süre dinlendirelim.

Hamurumuz mayalandıktan ve iç harcımız dinlendikten sonra pide yapımına başlayabiliriz. Evde yapmak istemiyorsanız, iç harcı ekmek fırınına da gönderebilirsiniz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, düz bir zemin üzerinde ince ve uzun bir şekilde açalım. Üzerine hazırladığımız iç harçtan koyup iyice yayalım. Ardından yağlanmış fırın tepsisine alalım. Tüm hamurları aynı şekilde hazırladıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Pideler piştikten sonra fırından alıp dilimleyelim. Yanında en iyi yeşil salata ve ayran ile servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Kıymalı pide yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır:

  • Hamurun iyi mayalanması, pidenin daha kabarık ve lezzetli olmasını sağlar.
  • İç harcı önceden hazırlayıp biraz dinlendirirseniz, malzemeler birbirine daha iyi karışır ve daha lezzetli bir sonuç elde edersiniz.
  • Pideleri fırına atmadan önce üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirmek, daha parlak ve lezzetli bir pide elde etmenizi sağlar.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar?

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar?

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Pide Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Hamurundan Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Samsun Pide Tarifi ve Malzemeleri

Samsun Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?dir?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?dir?