pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Güveç Pide

Güveç pide, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir pide çeşididir. Çok sağlıklı, lezzetli, vitamin ve mineral kaynağıdır. Güveç pide doyurucudur. Besleyicidir ve enerji verir. İlk önce göze sonra mideye hitap ediyor. Büyüklerin, çocukların iştahla yiyeceği çok lezzetli bir yemektir. Misafirlerine kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz çok güzel bir menüdür. Türk mutfağının vazgeçilmez bir tadıdır. Yanında çoban salata ve ayran da çok güzel gider. Bu şekilde çok tercih ediliyor. Pidelerin birçok çeşidi vardır ama güveç pide daha çok tercih ediliyor. Özellikle mevlitlerde, özel günlerinizde, ramazan aylarında davetlerde ikram edilen bir tür pide çeşididir.

Güveç pidenin malzemeleri:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta 
  • 2,5 Çay bardağı tuz ( çok dolu olmayacak) 
  • Alabildiği kadar un
Güveç pidenin iç malzemeleri:
  • 250 Gr kıyma
  • 3 Tane orta boy domates rendesi
  • 1 Tane büyük boy kuru soğan
  • Biraz maydanoz
  • Biraz pul biber ve karabiber
  • Tuz
Güveç pidenin yapılışı:
Öncelikle hamur yoğurmak için hamur malzemelerini bir kabın içine alalım.
Güveç Pide

. Sonra unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş dökelim. Ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edelim ve hamurumuzu bir kenara koyalım. Daha sonra iç malzemelerini hazırlayalım. İç malzemesi için soğanı minik minik  küp şeklinde incecik doğrayalım. Soğanı kıyma ile birleştirelim ve bunları biraz ovalım.  Daha sonra içine rendelenmiş domatesi ve biraz kıyılmış maydanozu ekleyelim. İçine tuzu ve baharatları ekleyelim bunların hepsini harmanlayalım. Domates çok sulu ise suyunu eklemeyelim. Daha sonra hamuru 10 tane bezeye ayıralım. Her bir bezeyi oklava yardımıyla uzunlamasına biraz inceltiyoruz. Çok da ince yapmayalım. Yaklaşık 1 santim kadar açalım. Sonra yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan doldurup fırına verelim. Pidelerin altı hafif kızardığında fırından çıkaralım. Eğer üzerinin kızarmasını beklerseniz hamuru sert olur. Altını kontrol edip hafifçe pembeleştiğinde çıkartabiliriz. Pide sıcakken üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 1.1.2016 11:03:13

Güveç Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Güveç Pide"

mehmet yiğit

hamur mayalı, ama tarifte yok,bir de kıymaya konan baharatları da eklerseniz daha verimli olur. teşekkürler

2016-11-24

Kullanıcı oyu: 4,5

melahat güney

2,5 çay bardağı tuz yerine su koysak

2016-11-11

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Sucuklu Peynirli Pide

Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman ramazan ayıdır. Ramazanın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017