Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi

Pide, ana malzemesi un olan ve içerisine süt, yağ, tuz eklenerek yoğurulan hamurun yassı bir şekil verilerek pişirildiği bir yemektir. Pide, sade olarak veya çeşitli iç malzemelerle hazırlanarak fırında pişirilir. Damak tadına göre farklı iç malzemeleri kullanılarak yapılabilir. Hemen hepsi birbirinden lezzetli olur ve iç harcına göre her öğün tüketilebilir. Örneğin, peynirli, sucuklu, kaşarlı, çökelekli, patatesli pideler sabah kahvaltılarında tüketilirken; kıymalı, kavurmalı, pastırmalı pideler genellikle öğle ve akşam yemeklerinde tercih edilir. İşte çok sevilen bazı pide içi tarifleri.

Peynirli Pide İçi Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kilo köy peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Bir adet kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • İki yemek kaşığı tereyağı

Peynirli Pide İçi Yapımı

Peynirli pide içi için ilk olarak köy peynirinin tuzu kontrol edilir. Eğer çok tuzlu ise bir süre sıcak su içerisinde bekletilir ve fazla tuzundan arındırılır. Ardından derin bir kaba peynirler rendelenir. Üzerine yarım demet maydanoz ve dereotu çok ince bir şekilde doğranarak eklenir. Bir adet kuru soğan da çok küçük doğranarak eklenir. Pul biber eklenir ve karıştırılır. Son olarak tereyağı eritilir ve üzerine ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan karışım pide hamurunun üzerine serilerek fırına verilir.

Kıymalı Pide İçi Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kilo kıyma
  • Bir adet yeşil sivri biber
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir adet soğan
  • İki üç diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı karabiber
  • Bir adet domates
  • Yarım demet maydanoz

Kıymalı Pide İçi Yapımı

Kıymalı pide içi için ilk olarak domates, biber ve maydanoz yıkanır. Ardından soğan ve sarımsaklar soyularak yıkanır. Biberler, soğan, sarımsak ve domates birkaç parçaya ayrılır ve rondoya konulur. Rondoda iyice çekilir, büyük parçalar kalmamasına dikkat edilir. Rondodan çekilen malzemeler derin bir kaba alınır. Üzerine yarım kilo kıyma eklenir. Tuz, pul biber, karabiber ve bir yemek kaşığı salça eklenir. Yarım demet maydanoz ince ince doğranır ve eklenir. Tüm malzeme iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım pide hamurunun üzerine eklenir ve fırına verilir.

Mantarlı Pide İçi Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım kilo mantar
  • Bir adet yeşil biber
  • Dört yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yüz gram kaşar peyniri

Mantarlı Pide İçi Yapımı

Mantarlı pide içi için ilk olarak mantarlar iyice yıkanır ve temizlenir. İstenirse kabukları da soyulabilir. Ardından mantarlar ve biberler bir tavaya alınır ve ocağa koyulup altı açılır. Üzerine dört yemek kaşığı zeytinyağı eklenip sote edilir. Üzerine bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı pul biber ve bir çay kaşığı karabiber eklenip iyice karıştırılır. Ardından ocaktan alınır ve biraz soğuyunca yüz gram kaşar peyniri rendelenip üzerine eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan karışım pide hamurunun üzerine eklenir ve fırına verilir.

Sonuç olarak, pide içi tarifleri damak zevkine göre çeşitli malzemelerle hazırlanabilir. Peynirli, kıymalı veya mantarlı pideler, her biri farklı lezzetler sunar ve farklı öğünlerde tercih edilebilir. Pide içi tariflerini uygularken malzemelerin taze olmasına ve tariflere uygun şekilde hazırlanmasına dikkat edilmelidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hakan Karaağaçlı

05 Nisan 2024 Cuma

Kıymalı pide tarifinizde sıvı yağın ne yapılacağını yazmamışsınız.
Saygılar.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Özgüneş

Merhaba. İç harcı için gerekmektedir. Sıvıyağ yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Daha faydalı olur.

2. Cevap
cevap

Rıdvan

Sıvıyağ kıymalı pidede harca katulmalıdır. Böylece daha yumuşak ve lezzetli olur. Afiyet olsun dileklerimizi iletiyoruz. İyi günler Hakan bey.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri

Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cantık Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cantık Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Evde Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Güncel

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Lorlu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pide Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri

İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri