Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Balıkesir ilimizin nadide lezzetlerinden biri olan yağlı pide, çalışan hanımların bile evde kolaylıkla yapabileceği bir tariftir. Konuklarınızın, çocuklarınızın beslenme çantalarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olacaktır. Hamur işi yapmaktan çekinen tüm hanımları bu tarifi denemeye davet ediyoruz.

Yağlı Pide Malzemeleri (4 Kişilik)

Hamuru İçin
  • 1 kilo un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • Yeteri kadar su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

İç Harcı İçin

  • 1 adet orta boy domates
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 250 gram beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kase yoğurt

Yağlı Pide Nasıl Yapılır?

Kuru mayayı yarım bardak suyun içine koyup içine şeker atın ve karıştırarak eritin. Hamuru yoğurmak için derin ve geniş bir kaba unu boşaltıp, ortasında bir havuz oluşturun. Havuza tuz, sıvı yağ ve suyu ekleyin. Hazırladığınız mayayı da koyduktan sonra yoğurmaya başlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini temiz bir bezle kapatıp dinlenmeye bırakın.

Bu sırada iç harcı hazırlamak için domatesleri rendeleyin. Soğanları ince ince doğrayın ve tüm malzemeleri bir kaba alın. Üzerine peyniri ekleyip iyice karıştırın. Dereotunu ve maydanozu ince ince kıyarak bu karışıma ilave edin. Son olarak biberleri ince ince doğrayıp en üste karabiberi ekleyin. Tüm harcı birbirine karıştırın.

Dinlenmeye bıraktığınız hamuru yağlanan tepside el yardımıyla açın. Kenarları tepsinin dışına taşacak kadar genişletin. Hazırladığınız harcın tamamını hamurun üzerine dökün. Tepsinin dışına çıkmış olan hamuru da katlayarak karışımın üzerini kapatın. Üzerine yoğurt ve sıvı yağdan hazırlanan sosu sürün. 200 derece fırında pişirmeye bırakın. Ortalama 30 dakika pişmesi yeterli olacaktır.

Sıcak ya da soğuk tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tansel

11 Temmuz 2024 Perşembe

Yağlı pide tarifi çok ilgimi çekti ama ilk kez hamur işi yapacak birisi olarak mayayı ne kadar suda eriteceğim konusunda biraz endişeliyim. Su miktarı tam olarak ne kadar olmalı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tansel, yağlı pide tarifiyle ilgilenmen çok güzel! Mayayı eritmek için genellikle 1 paket kuru mayayı (yaklaşık 10 gram) ılık suyla karıştırmak yeterli olur. Su miktarı ise genellikle 1 su bardağı (200 ml) kadar olmalıdır. Suyun çok sıcak olmamasına dikkat et; ılık su maya için en ideali. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri

Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pide Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?dir?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?dir?

Güncel

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pideden Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Pideden Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar?

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar?

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kavurmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Samsun Pide Tarifi ve Malzemeleri

Samsun Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Patatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri