Domatesli Pide Tarifi Domatesli pide, özellikle kahvaltı ve beş çayları için oldukça lezzetli ve doyurucu bir atıştırmalıktır. Bu pidenin yapımı, sanıldığı kadar zor değildir ve evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Şimdi, domatesli pidenin nasıl yapıldığını detaylı bir şekilde paylaşacağım. Domatesli Pide Tarifinin Malzemeleri
İç Harcı İçin
Pidenin Kenarlarına Sürmek İçin
Domatesli Pide Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak pidenin hamurunu hazırlamakla işe başlayın. Bunun için uygun bir karıştırma kabının içine 2,5 su bardağı elenmiş buğday ununu alın ve unun ortasını açın. Ayrı bir kasenin içine 1 su bardağı ılık su, 1 paket instant maya ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip homojen bir kıvama gelinceye kadar iyice karıştırın. Unun ortasına bu karışımı döküp yavaş yavaş hamuru yoğurmaya başlayın. Su eksik gelebilir bu yüzden ılık su ilavesi yapabilirsiniz. Hamurunuzun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Hamuru yoğurduktan sonra temiz bir bez ile üstünü kapatıp 25-30 dakika kadar hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanma işlemi tamamlanan hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın ve hafif unlanmış tezgâhın üzerinde merdane yardımı ile hamuru açın. Hamurları çay tabağı büyüklüğünde açtıktan sonra hamurun orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri veya dilimli tost peynirini koyun. Onun üstüne yeşil biber ve domates yerleştirin. Hamurun uçlarını birleştirip kenarlarını da içe doğru katlayın. Hazırlamış olduğunuz pideleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Pideleri tepside yaklaşık olarak 15 dakika kadar daha mayalanmasını bekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atıp üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen pideleri fırından çıkarıp kenarlarına eritmiş olduğunuz tereyağı veya margarini fırça yardımı ile sürün. Bu hamur ile yaklaşık yedi adet domatesli pide elde edebilirsiniz. Pideleri sıcak sıcak çay yanında ikram edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Domatesli pide yapımında dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır:
Bu tarif ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz domatesli pideler, hem lezzetli hem de besleyici bir alternatif sunmaktadır. Afiyet olsun! |