Kapalı Pide Kapalı pide, genellikle herkesin sevdiği ve farklı malzemelerle hazırlanabilen bir lezzettir. İç kısmında kullanacağınız malzeme tamamen damak zevkinize bağlıdır. Bu tarifte mantarlı karışım kullanmayı tercih ettik. Kapalı pidenin hazırlanması diğer pide çeşitlerine göre daha kolaydır. Bunun nedeni, üstünün kapalı olması ve bu sayede iç harcın fırında yanma riskinin olmamasıdır. Siz de kapalı pide hazırlamak isterseniz tarifimize göz atmanızı tavsiye ederiz. Kapalı Pide İçin Gerekli Malzemeler Kapalı Pide Hamuru İçin
Kapalı Pide İç Harcı İçin
Kapalı Pide Nasıl Yapılır? Kapalı pide için ilk olarak hamuru hazırlamaya başlayın. Hamurun mayalı olması nedeniyle bir süre bekletilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde pidenizi yerken maya tadı damakta hissedilebilir. Bunu önlemek için mayalı hamuru bir süre bekletmek faydalı olacaktır. Mayalı hamur için bir kâsenin içerisine mayayı ilave edin ve bir bardak ılık su ile bekletin. Mayanın içerisine toz şeker serpiştirirseniz maya daha iyi bir kıvam alacaktır. Ardından unu bir yoğurma kabına alın ve orta kısmını açın. Unun ortasına verilen hamur malzemelerini ve mayalı karışımı ilave edip yoğurma aşamasına geçin. Hamuru yoğururken ele yapışmayacak bir kıvamda olmasına dikkat edin. İstenilen kıvamda olan hamurun üzerine streç film veya nemli bir bez örtüp yarım saat oda sıcaklığında bekletin. Hamur beklerken, kapalı pidenin iç harcını hazırlamaya geçin. İç harç için öncelikle yapışmaz bir tava alın ve içerisine dilimlenmiş yarım kilo mantarı ilave edin. Mantar suyunu verip çekince içerisine yağ ilavesi yapın ve kavurmaya devam edin. Ardından bir tane kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayın ve mantarların içerisine alın. Biberleri de ince olacak şekilde doğrayıp iç harcın içerisine ekleyin. Bir tane haşlanmış patatesi çok ince olacak şekilde doğrayın ve baharatlar ile iç harcın içerisine ekleyin. Hazırlanmış olan kapalı pide harcına tuz serpiştirip harmanlayın ve hamuru hazırlamaya geçin. Pidenin hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın. Bir tane bezeyi un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alıp açın. Açılan hamurun orta kısmına iç harçtan ilave edip sadece orta kısmına yayın. Hamurun kenarlarını ortaya getirip pidenin üzerini kapatın. Pidenin üstüne yumurta sarısı sürün ve 185 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Verilen sürenin ardından pideleri fırından alıp birkaç dakika üzerine bez örtüp dinlendirin. Dinlendirilen pideleri dilimleyip sunum yapın. Afiyet olsun. |