Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Pide

Kapalı pide, genellikle herkesin sevdiği ve farklı malzemelerle hazırlanabilen bir lezzettir. İç kısmında kullanacağınız malzeme tamamen damak zevkinize bağlıdır. Bu tarifte mantarlı karışım kullanmayı tercih ettik. Kapalı pidenin hazırlanması diğer pide çeşitlerine göre daha kolaydır. Bunun nedeni, üstünün kapalı olması ve bu sayede iç harcın fırında yanma riskinin olmamasıdır. Siz de kapalı pide hazırlamak isterseniz tarifimize göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kapalı Pide İçin Gerekli Malzemeler

Kapalı Pide Hamuru İçin

  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet iri boy haşlanmış patates
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar tuz
  • Aldığı kadar ılık su

Kapalı Pide İç Harcı İçin

  • Yarım kg mantar
  • 3 tane orta boy kuru soğan
  • 3-4 adet sivri biber
  • 1 adet iri boy haşlanmış patates
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz

Kapalı Pide Nasıl Yapılır?

Kapalı pide için ilk olarak hamuru hazırlamaya başlayın. Hamurun mayalı olması nedeniyle bir süre bekletilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde pidenizi yerken maya tadı damakta hissedilebilir. Bunu önlemek için mayalı hamuru bir süre bekletmek faydalı olacaktır. Mayalı hamur için bir kâsenin içerisine mayayı ilave edin ve bir bardak ılık su ile bekletin. Mayanın içerisine toz şeker serpiştirirseniz maya daha iyi bir kıvam alacaktır. Ardından unu bir yoğurma kabına alın ve orta kısmını açın. Unun ortasına verilen hamur malzemelerini ve mayalı karışımı ilave edip yoğurma aşamasına geçin. Hamuru yoğururken ele yapışmayacak bir kıvamda olmasına dikkat edin. İstenilen kıvamda olan hamurun üzerine streç film veya nemli bir bez örtüp yarım saat oda sıcaklığında bekletin. Hamur beklerken, kapalı pidenin iç harcını hazırlamaya geçin.

İç harç için öncelikle yapışmaz bir tava alın ve içerisine dilimlenmiş yarım kilo mantarı ilave edin. Mantar suyunu verip çekince içerisine yağ ilavesi yapın ve kavurmaya devam edin. Ardından bir tane kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayın ve mantarların içerisine alın. Biberleri de ince olacak şekilde doğrayıp iç harcın içerisine ekleyin. Bir tane haşlanmış patatesi çok ince olacak şekilde doğrayın ve baharatlar ile iç harcın içerisine ekleyin. Hazırlanmış olan kapalı pide harcına tuz serpiştirip harmanlayın ve hamuru hazırlamaya geçin.

Pidenin hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapın. Bir tane bezeyi un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alıp açın. Açılan hamurun orta kısmına iç harçtan ilave edip sadece orta kısmına yayın. Hamurun kenarlarını ortaya getirip pidenin üzerini kapatın. Pidenin üstüne yumurta sarısı sürün ve 185 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Verilen sürenin ardından pideleri fırından alıp birkaç dakika üzerine bez örtüp dinlendirin. Dinlendirilen pideleri dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Pide Kaç Kalori?

Pide Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri

İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Çökelekli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri

Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Hamurundan Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tahinli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar?

1 Kilo Kıymadan Kaç Pide Çıkar?

Peynirli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Pide Tarifi ve Malzemeleri

Karışık Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Pide Tarifi ve Malzemeleri