Ramazan pidesini Oktay Usta'nın tarifine göre yapmayı düşündüğümde, özellikle maya aktifleştirme aşamasında dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Maya kabardığında hamurun güzelce mayalanması için önemli bir adım atılmış oluyor. Pideyi şekillendirirken, ortasına parmaklarımla bastırarak açmanın lezzetin yanı sıra, görsel olarak da güzel bir sonuç vereceğini düşünüyorum. Fırında pişerken altının rengi alana kadar kontrol etmek de önemli, böylece dışı kıtır, içi yumuşak bir pide elde edebilirim. Servis önerileri arasında yer alan zeytinyağlı meze çeşitleri de sofrayı daha zengin hale getirecektir. Sonuç olarak, bu tarifin hem lezzetli hem de görselliği ile iftar sofralarına çok yakışacağını düşünüyorum.
Ramazan pidesini Oktay Usta'nın tarifine göre yapmayı düşündüğümde, özellikle maya aktifleştirme aşamasında dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Maya kabardığında hamurun güzelce mayalanması için önemli bir adım atılmış oluyor. Pideyi şekillendirirken, ortasına parmaklarımla bastırarak açmanın lezzetin yanı sıra, görsel olarak da güzel bir sonuç vereceğini düşünüyorum. Fırında pişerken altının rengi alana kadar kontrol etmek de önemli, böylece dışı kıtır, içi yumuşak bir pide elde edebilirim. Servis önerileri arasında yer alan zeytinyağlı meze çeşitleri de sofrayı daha zengin hale getirecektir. Sonuç olarak, bu tarifin hem lezzetli hem de görselliği ile iftar sofralarına çok yakışacağını düşünüyorum.
Cevap yaz