Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek:

Pide ekmek, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarının baş tacı olan pide ekmek, normal günlerde de sıklıkla tercih edilir. Evde yapıldığında ise taze, sıcak ve mis kokusuyla ayrı bir lezzet sunar. Pide ekmeği, zeytin, peynir ve çay ile mükemmel bir uyum sağlar. Farklı çeşitleri bulunan pide ekmeği; susamlı, yumurtalı ve içli olarak hazırlanabilir. Taze taze tüketildiğinde lezzeti daha da artar. Doyurucu, besleyici ve enerji verici özellikleri ile pide ekmek, özellikle et yemekleri ve köfte ile birlikte mükemmel bir uyum sergiler. Hamuruna isteğe göre yarım bardak tam buğday unu ekleyerek daha besleyici hale getirebilirsiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz mükemmel bir ekmektir ve çocuklar tarafından da çok sevilir. Pide ekmeği, protein, vitamin ve mineral açısından zengin olduğu için sağlıklıdır.

Pide Ekmek Malzemeleri

  • 2 Bardak beyaz un
  • 1-2 Tatlı kaşığı şeker
  • 1-2 Tatlı kaşığı tuz
  • 2-4 Tatlı kaşığı instant kuru maya
  • 1 Çorba kaşığı süt
  • 3-4 Bardak su
  • 2 Çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Evde Pide Ekmek Nasıl Yapılır?

Un, şeker, tuz ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edin ve 8 dakika kadar yoğurun. Hamur çok yumuşak ve biraz ele yapışan bir kıvamda olacaktır. Mikserle yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edin ve 5 dakika kadar yoğurun. Hamur yine ele yapışan bir kıvamda olmalıdır. Hamuru ağzı kapalı bir kaba alıp 1-2 saat oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı unlanmış mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısmı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Üstlerine parmak uçlarınızla hafifçe bastırarak 1 cm kalınlığında yuvarlak veya oval şekil verin. Ekmekleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 15 dakika ılık bir yerde bekletin. Daha sonra önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika ya da üstü hafifçe renk alana kadar pişirin.

Pide Ekmek Makinede Nasıl Yapılır?

Pide veya ekmekler ekmek makinesinde de çok güzel olur ve daha kolay yapılır. Makinenizi önce hazır hale getirin. Sonra makinenin haznesine ilk olarak sütü, suyu ve zeytinyağını koyun. Üzerine unu kaşıkla serperek malzemeleri örtecek şekilde ilave edin. Daha sonra üzerine tuz ve şekeri ekleyin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı da ilave edin. Makine haznesini makineye yerleştirin ve kapağını kapatın. Hamur programını seçin ve makineyi çalıştırın.

Makine 5-10 dakika çalıştıktan sonra makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğuna emin olun. Eğer iyi karışmamışsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin. 10 dakika sonra hamuru kontrol edin. Hamurun kıvamı kulak memesinden çok daha yumuşak olmalıdır. Hamur koyu ve sert ise biraz daha su ilave edin ve hamurun yumuşak olmasını sağlayın. Sonra hamuru makineden alın ve hamuru 8 eşit parçaya bölün.

Her bir hamuru unlayın ve mutfak tezgahına koyun. İki elinizle yuvarlayın. Altta kalan kısmını bohça yapar gibi büzün ve kapatın. Sonra üstlerine parmak uçlarınızla hafifçe bastırın ve 1 cm kalınlığında yuvarlak ve oval şekiller verin. Pide ekmeklerinizi iyice unlanmış tepsiye yerleştirin. 15 dakika ılık bir yerde bekletin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika üstü hafif kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cantık Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cantık Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Kıymalı Pide Kaç Kalori?

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kır Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kır Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Tırnak Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tırnak Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Cıvıklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cıvıklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri