Tahinli pideyi yapmayı düşündüğünüzde, ilk aşamada hamuru hazırlamak için un, tuz, şeker ve instant mayayı karıştırmak gerekiyor. Bu aşamada hamurun elastik bir kıvama gelmesi için yoğurmak çok önemli. Peki, hamurun mayalanmasını beklerken başka bir şey yapmayı düşündünüz mü? Tahinli karışım hazırlarken eklemeyi düşündüğünüz farklı malzemeler var mı? Mesela, ceviz veya fındık eklemeyi planlıyor musunuz? Ayrıca, pideleri fırında pişirirken nasıl bir kıvam almasını tercih edersiniz? Altın rengi olmasını mı yoksa daha yumuşak bir doku mu? Son olarak, sıcak servis ettiğinizde çay veya ayran ile birlikte sunmayı düşündüğünüz özel bir yan yemek var mı?
Tahinli pideyi yapmayı düşündüğünüzde, ilk aşamada hamuru hazırlamak için un, tuz, şeker ve instant mayayı karıştırmak gerekiyor. Bu aşamada hamurun elastik bir kıvama gelmesi için yoğurmak çok önemli. Peki, hamurun mayalanmasını beklerken başka bir şey yapmayı düşündünüz mü? Tahinli karışım hazırlarken eklemeyi düşündüğünüz farklı malzemeler var mı? Mesela, ceviz veya fındık eklemeyi planlıyor musunuz? Ayrıca, pideleri fırında pişirirken nasıl bir kıvam almasını tercih edersiniz? Altın rengi olmasını mı yoksa daha yumuşak bir doku mu? Son olarak, sıcak servis ettiğinizde çay veya ayran ile birlikte sunmayı düşündüğünüz özel bir yan yemek var mı?
Cevap yaz