50 kişilik pide hazırlarken ne kadar kıyma kullanılması gerektiği konusunda yaptığınız hesaplamalar oldukça mantıklı. 100-150 gram arası kıyma miktarının kişi başı olarak belirlenmesi, gerçekten de pide lezzetini etkileyen önemli bir faktör. Sizce de bu miktar, herkesin damak tadına hitap edebilir mi? Ayrıca, hamur için 2-3 kg un önerisi de oldukça yerinde, çünkü hamurun kıvamı ve lezzeti, pideyi tamamlayan unsurlar arasında. Diğer malzemelerle ilgili verdiğiniz oranlar da dikkat çekici; özellikle soğan ve baharatlar, pidenin karakterini belirleyen unsurlar. Taze ve kaliteli malzemeler kullanmanın önemine katılıyor musunuz? Bu şekilde yapılan pidenin misafirler için daha lezzetli ve doyurucu olacağı kesin.
50 kişilik pide hazırlarken ne kadar kıyma kullanılması gerektiği konusunda yaptığınız hesaplamalar oldukça mantıklı. 100-150 gram arası kıyma miktarının kişi başı olarak belirlenmesi, gerçekten de pide lezzetini etkileyen önemli bir faktör. Sizce de bu miktar, herkesin damak tadına hitap edebilir mi? Ayrıca, hamur için 2-3 kg un önerisi de oldukça yerinde, çünkü hamurun kıvamı ve lezzeti, pideyi tamamlayan unsurlar arasında. Diğer malzemelerle ilgili verdiğiniz oranlar da dikkat çekici; özellikle soğan ve baharatlar, pidenin karakterini belirleyen unsurlar. Taze ve kaliteli malzemeler kullanmanın önemine katılıyor musunuz? Bu şekilde yapılan pidenin misafirler için daha lezzetli ve doyurucu olacağı kesin.
Cevap yaz