İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

İçli Pide Tarifi ve Malzemeleri

İçli Pide Tarifi

İçli pide, çeşitli iç harçlarla hazırlanabilen, lezzetine doyum olmayan bir Türk yemeğidir. Bu tarifimizde patlıcanlı içli pideyi nasıl hazırlayacağınızı adım adım anlatacağız. Evde kolayca hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler

Hamuru İçin
  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar ılık su
  • Yeteri kadar tuz
İç Harcı İçin
  • 5-6 adet kemer patlıcan
  • 200 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 2 adet iri boy domates
  • 6-7 adet sivri biber
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeteri kadar tuz
Üzeri İçin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı
İçli Pide Nasıl Yapılır?

Hamurun Hazırlanması

İçli pide hazırlığına ilk olarak hamurumuzu mayalayarak başlayalım. Yoğurma kabına elenmiş unu ilave ederek ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına mayayı ekleyip elinizle ezin. Diğer yoğurma malzemelerini ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak yumuşaklığa gelene kadar yoğurun. Üzerini temiz bir mutfak örtüsü ile örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

İç Harcının Hazırlanması

Bu esnada iç harcını hazırlayalım. Patlıcanları alacalı soyup önce boylamasına ikiye, sonra dört parçaya keserek tuzlu suya alın. Acı suyunun çıkması için bekletin. Ardından uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyip ocağa koyun. Isınan yağın üzerine kıymayı ekleyip renk değiştirene kadar kavurun. Üzerine ince yemeklik doğranmış soğanları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. İnce yemeklik doğranmış biberleri de soğanların üzerine ekleyin.

Patlıcanları tuzlu sudan alıp iyice kurulayın ve ufak küpler şeklinde doğrayarak iç harcın üzerine ekleyin. Patlıcanlar diriliğini kaybedene kadar kavurun ve üzerine kabukları soyulmuş, yemeklik doğranmış domatesleri ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Baharatları ve yeteri kadar tuzu ekleyip iyice karıştırın. İç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Pidenin Şekillendirilmesi ve Pişirilmesi

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp beze şekline getirin. Unlanmış tezgah üzerinde yemek tabağı genişliğinde açın. Açılan bezenin içine iç harçtan koyarak kenarlarını pide şeklinde kapatın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarılarını ufak bir kasede çırpıp bir fırça yardımıyla pidelerin kenarlarına sürün. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın.

Fırını 200 derecede önceden ısıtın. İçli pideleri fırına sürüp kızarana kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek tekrar fırına verin. Kaşarlar eriyip kızardıktan sonra pideleri fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şaheser

21 Temmuz 2024 Pazar

Patlıcanların acı suyunu çıkartmak için tuzlu suda ne kadar bekletmek gerekiyor? Ayrıca domatesleri ekledikten sonra tam olarak ne kadar süre kavurmalıyız?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba ޞaheser,

Patlıcanların acı suyunu çıkartmak için tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bekletmek yeterlidir. Bu süre, patlıcanların acısını alacak ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Domatesleri ekledikten sonra ise, ortalama 10-15 dakika kadar kavurman yeterli olacaktır. Bu sürede domatesler suyunu bırakıp, diğer malzemelerle iyice özdeşleşir ve yemek daha lezzetli hale gelir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pideden Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Pideden Pizza Tarifi ve Malzemeleri

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Bafra Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Pide Hamuru Nasıl Yapılır?

Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yağlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kaç Kalori?

Pide Kaç Kalori?

Sucuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Hazırlama Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pide Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Pide Tarifi ve Malzemeleri