pide.gen.tr
pide

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pastırmalı Pide

Pastırmalı Pide, Bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle birleşerek mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genelde etrafındaki çemenle çevrili olmasından dolayı yenmesinde tereddüt edilse de artık çemensiz pastırmalar da mevcuttur. Yani bu lezzetten kolaylıkla vazgeçmeyin. Başka bir tabirle anlatmak gerekirse mideniz ve gözlerinizin bayram etmesine izin verin. Artık bu besleyici ve doyurucu tarif için nelere ihtiyacımız var yazalım ve vakit kaybetmeden yapılışına geçelim.

Malzemeler 

Hamuru için
  • 4 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz
İç harcı İçin
  • Pastırma
  • Kaşar peyniri
Üzeri İçin
  • 2 yumurta
Yapılışı

İlk olarak mayamızı ılık suda ezelim ve maya kabarana kadar bekleyelim. Unumuzu eleyerek hamur yoğurma kabına alalım. Elemekte ki amaç içinde küçük parçacıklar oluşabiliyor onları ayırmak içindir. Unun ortasını havuz şeklinde açarak kabaran mayamızı ilave edelim. Onun üstüne de toz şeker, süt ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar su ekleyerek yoğuralım. Yoğurma işlemi biten hamurun üstünü nemli bezle örterek hamur kabarana kadar bekletelim.<
Pastırmalı Pide


Diğer yandan iç harcı için gerekli olan malzemelerimizi zamandan kazanmak için şimdiden hazır edelim. Pastırmaları ince ince doğrayalım ve kaşar peynirini rendeleyerek hazır hale getirelim. Fırınımızı ısınması için 180 dereceye getirerek pişirmeye hazır olmasını sağlayalım. Mayalanan hamuru alalım ve ellerimize yapışmaması için hafif  ellerimize yağ sürelim. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler olacak şekilde bölelim. Bölmüş olduğumuz bezeleri kayık şeklinde açarak ortalarına önceden hazırladığımız kaşar peyniri ve pastırmaları yerleştirelim. 

Malzeme koyma işlemi tamamlandıktan sonra hamurların kenarlarını pidede ki gibi kıvıralım. Hamurları içine yağlı kağıt serilmiş tepsilere aralarında mesafe bırakarak dizelim. Isınmış olan fırınımıza altlarına yağlı kağıt serip dizmiş olduğumuz hamur tepsisini yerleştirelim ve 25 dk pişirelim. 25 dk sonra hamurları fırından çıkartmadan üzerilerine çırpılmış olan yumurtadan sürelim. Yumurtalar pişmesi için tekrardan fırına verelim. Çok fazla pişirmemeye dikkat edin yoksa pastırma, kaşar ve yumurta üçlüsü sertleşir ve istemediğiniz bir sonuç ortaya çıkar. Pastırmalı pide tarifimiz hazırdır. İster ılık servis edin ister sıcak misafirlerinizin tercihine göre ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Yayınlanma Tarihi : 31.12.2015 10:09:46

Pastırmalı Pide Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pastırmalı Pide"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pide Döner

Pide Döner, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların etlerinin parçalanarak çeşitli baharatlar ile terbiye edilmesiyle bir şiş üzerine geçirilip asılarak odun ateşinde pişirilerek pide içerisine eklenen besindir. Pideler bütün halde kul...

Evde Ramazan Pidesi

Evde ramazan pidesi yapmak ve kendinize ya da misafirlerinize sıcacık ikram etmek artık çok kolay hale geldi. Ramazan denilince akla gelen yiyeceklerin en başında ramazan pidesi gelir.  Bunun için hazırlık ve bekleme süresi dahil...

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı kaşarlı pide, İç Anadolu bölgesinde oldukça yaygın olan bir pidedir. Özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen mükemmel bir lezzettir. Evimizde kolayca yapacağımız bu doyurucu ve lezzetli pideni...

Sucuklu Peynirli Pide

Sucuklu Peynirli Pide, çocukların bayılarak yediği sofraların vazgeçilmez tadı haline gelen bir aperatiftir. Pide denilince genellikle akla ilk gelen zaman ramazan ayıdır. Ramazanın bolluğu ve bereketi iftar sofralarında pidelerin...

Sucuklu Kaşarlı Pide

Sucuklu Kaşarlı Pide , Türk milletinin vazgeçilmez pideleri arasında yer almakta. Türk mutfağında bir den çok pide çeşidi bulunmakta. Sucuklu kaşarlı pide bunlardan sadece biridir. Genellikle çalışanlar öğle arası sık sık tüketir....

Evde Kaşarlı Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Pide Tarifi, kaşarın doyum olmaz tadıyla evde rahatlıkla yapılabilen bir pide çeşididir. Kaşarlı pideyi sadece restaurant ve fırınlarda yapılabilen bir gıda olarak düşünmemek gerekir. Gerekli malzemelerin varlığıyla e...

Etli Pide Hamuru

Etli pide hamuru özellikle İç Anadolu yöresinde çok sevilen ve tüketilen Etli ekmek adı ile Konya ilimizde meşhur olan pide çeşididir. İç Anadolu'nun farklı illerinde farklı şekillerde yapılan bu pide hamuru bir çok insan tarafınd...

Peynirli Pide Hamuru

Peynirli Pide Hamuru, pide büyük küçük herkes tarafından en çok sevilen ve günlük hayatta sıkça tükettiğimiz yiyeceklerin başında gelmektedir. Pide genellikle dışarıda odun fırınında pişirilerek hazırlanan ve oldukça lezzetli olan...

Kıymalı Pide Hamuru

Kıymalı pide hamuru, aslında bütün pide hamurları ile aynı olabilmektedir. Yani aynı hamur ile kaşarlı, sucuklu yada kavurmalı pide yapabilirsiniz. Kıymalı pide hamurunu öğrenip misafirlerinize muhteşem bir ziyafet sunabilirsiniz....

Kıymalı Yumurtalı Pide

Kıymalı Yumurtalı Pide, genellikle Trabzon yöresinde yapılan, büyük küçük herkes tarafından sevilerek yenilen bir pide çeşitidir. Restoranlarda yemek tercih edilse de ev ortamında da rahatlıkla hazırlanabilen bu pide çeşidi sofral...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pide, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017