Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Pastırmalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pastırmalı Pide

Bu tarifle Kayseri'nin meşhur lezzeti olan pastırmanın hamur işiyle mükemmel uyumunu kanıtlamış olacağız. Pastırma genellikle etrafındaki çemenle çevrili olmasından dolayı yenmesinde tereddüt edilse de artık çemensiz pastırmalar da mevcuttur. Yani bu lezzetten kolaylıkla vazgeçmeyin. Başka bir tabirle anlatmak gerekirse mideniz ve gözlerinizin bayram etmesine izin verin. Artık bu besleyici ve doyurucu tarif için nelere ihtiyacımız var yazalım ve vakit kaybetmeden yapılışına geçelim.

Pastırmalı Pide Malzemeleri

Pastırmalı Pide Hamuru İçin

  • 4 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz

İç Harcı İçin

  • Pastırma
  • Kaşar peyniri

Pastırmalı Pide Üzeri İçin

  • 2 yumurta

Pastırmalı Pide Nasıl Yapılır?

İlk olarak mayamızı ılık suda ezelim ve maya kabarana kadar bekleyelim. Unumuzu eleyerek hamur yoğurma kabına alalım. Elemekteki amaç içinde küçük parçacıklar olabiliyor, onları ayırmak içindir. Unun ortasını havuz şeklinde açarak kabaran mayamızı ilave edelim. Onun üzerine de toz şeker, süt ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar su ekleyerek yoğuralım. Yoğurma işlemi biten hamurun üstünü nemli bezle örterek hamur kabarana kadar bekletelim.

Diğer yandan iç harcı için gerekli olan malzemelerimizi zamandan kazanmak için şimdiden hazır edelim. Pastırmaları ince ince doğrayalım ve kaşar peynirini rendeleyerek hazır hale getirelim. Fırınımızı ısınması için 180 dereceye getirerek pişirmeye hazır olmasını sağlayalım. Mayalanan hamuru alalım ve ellerimize yapışmaması için hafif ellerimize yağ sürelim. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler olacak şekilde bölelim. Bölmüş olduğumuz bezeleri kayık şeklinde açarak ortalarına önceden hazırladığımız kaşar peyniri ve pastırmaları yerleştirelim.

Malzeme koyma işlemi tamamlandıktan sonra hamurların kenarlarını pidedeki gibi kıvıralım. Hamurları içine yağlı kâğıt serilmiş tepsilere aralarında mesafe bırakarak dizelim. Isınmış olan fırınımıza altlarına yağlı kâğıt serip dizmiş olduğumuz hamur tepsisini yerleştirelim ve 25 dakika pişirelim. 25 dakika sonra hamurları fırından çıkartmadan üzerlerine çırpılmış olan yumurtadan sürelim. Yumurtaların pişmesi için tekrardan fırına verelim. Çok fazla pişirmemeye dikkat edin yoksa pastırma, kaşar ve yumurta üçlüsü sertleşir ve istemediğiniz bir sonuç ortaya çıkar. Pastırmalı pide tarifimiz hazırdır. İster ılık servis edin, ister sıcak misafirlerinizin tercihine göre ikramınızı yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler:

  • Pastırmalı pidenin yanında ayran veya çay gibi içecekler tercih edilebilir.
  • Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
  • Farklı peynir çeşitleri ile tarifi zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Tarifi ve Malzemeleri

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mayalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Pide Ekmek Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Ramazan Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kapalı Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Pide Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?dir?

Kaşarlı Pide Kaç Kalori?dir?

Sucuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cıvıklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Cıvıklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Kıymalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Etli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Evde Peynirli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Kuşbaşılı Pide Kaç Kalori?

Ispanaklı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide İçi Tarifi ve Malzemeleri

Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri

Görele Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Pidesi Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Soğanlı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Pide Tarifi ve Malzemeleri

Karadeniz Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Kuşbaşılı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güveç Pide Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Pide Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Pide Tarifi ve Malzemeleri

Pide Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pide Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Pide Tarifi ve Malzemeleri