Yarım kilo kıymalı pide yapmayı hiç denediniz mi? Pide hamurunu yoğururken gerçekten çok eğleniyorum. Özellikle hamurun üzerini örtüp dinlendirdiğiniz o 1 saatlik süreçte lezzetin nasıl kuşandığını düşünmek keyifli. İç harcını hazırlar iken kıymanın yanına doğranmış soğan ve biberin eklenmesi, o harika kokuyu yayması hoşuma gidiyor. Pideyi şekillendirirken ise kenarlarını kapatıp iç harcının ortasında güzel bir yuvarlak oluşturmak, bir tür sanatı andırıyor. Fırında pişerken yayılan kokuları tahmin edebiliyor musunuz? Tam kıvamında pişen pideyi yumurta sarısıyla parlatmak ayrı bir zevk. Yanında ayran ya da yoğurtla servis etmek de bir o kadar lezzet arttırıyor. Sizce bu tarifi denedikten sonra aile bireylerinden nasıl bir beğeni alırsınız?
Yarım kilo kıymalı pide yapmayı hiç denediniz mi? Pide hamurunu yoğururken gerçekten çok eğleniyorum. Özellikle hamurun üzerini örtüp dinlendirdiğiniz o 1 saatlik süreçte lezzetin nasıl kuşandığını düşünmek keyifli. İç harcını hazırlar iken kıymanın yanına doğranmış soğan ve biberin eklenmesi, o harika kokuyu yayması hoşuma gidiyor. Pideyi şekillendirirken ise kenarlarını kapatıp iç harcının ortasında güzel bir yuvarlak oluşturmak, bir tür sanatı andırıyor. Fırında pişerken yayılan kokuları tahmin edebiliyor musunuz? Tam kıvamında pişen pideyi yumurta sarısıyla parlatmak ayrı bir zevk. Yanında ayran ya da yoğurtla servis etmek de bir o kadar lezzet arttırıyor. Sizce bu tarifi denedikten sonra aile bireylerinden nasıl bir beğeni alırsınız?
Cevap yaz