Yumuşak kıymalı pide hamurunu yapmaya karar verdim. Malzemeler oldukça basit görünüyor, özellikle instant maya kullanmamın kolaylığına sevindim. Hamuru yoğururken pürüzsüz ve elastik olması beni endişelendirmedi çünkü 10-15 dakika yoğurmam gerektiği belirtilmiş. Hamurun mayalanması için 1 saat beklemek biraz zorlayıcı olabilir ama sonuçta iki katına çıkacaksa buna değer. Kıymalı harcı hazırlarken zeytinyağında soğanları kavurmak çok hoşuma gidiyor. Kıymanın suyunu salıp çekmesi için pişirmeye dikkat etmem gerekecek, bu kısımda lezzet önemli. Biber ve domates ekleyip baharatlarla tatlandırmak da harika bir fikir, sanırım burada lezzet patlaması yaşanacak. Pideyi şekillendirirken hamurun ortasına harcı yerleştirmek ve kenarlarını kapatmak oldukça pratik görünüyor. Fırında pişirme aşaması beni en çok heyecanlandıran kısım; 220 derecede pişirip üzerinin hafifçe kızarmasını beklemek sabırsızlıkla geçecek. Servis önerileri de çok güzel, yoğurt veya salata ile birlikte sunmak harika olacak. Sonuçta bu tarifin lezzetli ve besleyici bir alternatif sunacağı kesin. Afiyet olsun demeden geçemeyeceğim!
Yumuşak kıymalı pide hamurunu yapmaya karar verdim. Malzemeler oldukça basit görünüyor, özellikle instant maya kullanmamın kolaylığına sevindim. Hamuru yoğururken pürüzsüz ve elastik olması beni endişelendirmedi çünkü 10-15 dakika yoğurmam gerektiği belirtilmiş. Hamurun mayalanması için 1 saat beklemek biraz zorlayıcı olabilir ama sonuçta iki katına çıkacaksa buna değer. Kıymalı harcı hazırlarken zeytinyağında soğanları kavurmak çok hoşuma gidiyor. Kıymanın suyunu salıp çekmesi için pişirmeye dikkat etmem gerekecek, bu kısımda lezzet önemli. Biber ve domates ekleyip baharatlarla tatlandırmak da harika bir fikir, sanırım burada lezzet patlaması yaşanacak. Pideyi şekillendirirken hamurun ortasına harcı yerleştirmek ve kenarlarını kapatmak oldukça pratik görünüyor. Fırında pişirme aşaması beni en çok heyecanlandıran kısım; 220 derecede pişirip üzerinin hafifçe kızarmasını beklemek sabırsızlıkla geçecek. Servis önerileri de çok güzel, yoğurt veya salata ile birlikte sunmak harika olacak. Sonuçta bu tarifin lezzetli ve besleyici bir alternatif sunacağı kesin. Afiyet olsun demeden geçemeyeceğim!
Cevap yaz